V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 2.086 klicev. Med 801 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 169 prometnih nesreč, 83 kršitev javnega reda in miru ter 108 kaznivih dejanj.

V 149 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 18 nesrečah so bili udeleženci lažje, v  2 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 3 voznikom zasegli vozilo.

Ob 9.17 je v Spodnjih Dupljah, občina Naklo, delovni stroj zdrsnil proti potoku. Gasilci GARS Kranj so ga s pomočjo vitla potegnili na utrjen teren.

Ob 9.15 je v Socki, občina Vojnik, osebno vozilo nasedlo na odbojno ograjo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj, vendar vozila niso mogli odstraniti z ograje. Vozilo bo odstranila vlečna služba s posebnim dvigalom.

Ob 10.10 sta na regionalni cesti Ilirska Bistrica–Jelšane pri naselju Mala Bukovica, občina Ilirska Bistrica, trčila tovorno in osebo vozilo. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP. V nesreči se je ena oseba lažje poškodovala.

Ob 10.41 sta na hitri cesti Vipava–Razdrto, občina Vipava, trčili osebni vozili. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali razlite motorne tekočine in očistili cestišče. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 13.39 sta v poslovni coni Šenčur, trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Obveščeni policisti PU Kranj, posredovanje reševalcev NMP Kranj ni bilo potrebno.

Ob 13.48 je na cesti Novo mesto–Metlika, pri naselju Koroška vas, občina Novo mesto, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na bok. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, stabilizirali vozilo in nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe. Reševalci NMP Novo mesto so na kraju oskrbeli eno osebo in jo odpeljali v SB Novo mesto.

Ob 14.02 je v Dekanih, občina Koper, voznik s kombijem zapeljal v ograjo mostu in se lažje poškodoval. Reševalci so ga na kraju oskrbeli. Gasilci GB Koper so zavarovali kraj dogodka in posuli razlite tekočine z absorpcijskim sredstvom.

Ob 16.48 je v naselju Loka, občina Starše, voznica z osebnim vozilom zapeljala s cestišča in trčila v drog javne razsvetljave. Voznica je bila do prihoda gasilcev že iz vozila. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, do prihoda reševalcev NMP Maribor nudili prvo pomoč poškodovani osebi, odklopili akumulator v vozilu in posuli iztekle tekočine.

Ob 18.24 je v Spodnjih Stranjah, občina Kamnik, vozilo nasedlo na otočku za umiritev prometa. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč avtovleki pri nalaganju vozila ter nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Ob 22.44 je pri mejnem prehodu Novokračine, občina Ilirska Bistrica, voznik izgubil oblast nad osebnim vozilom. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, osvetljevali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP Ilirska Bistrica. V nesreči sta se dve osebi lažje telesno poškodovali.

Ob 22.38 je v Spodnjem Logu v občini Litija vozilo zaradi vode na cestišču zapeljalo na travnik, kjer je zaradi obilnih padavin stala voda. Gasilci PGD Litija so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in s tehničnim posegom izvlekli vozilo nazaj na cestišče.

Ob 23.46 je v naselju Trate, občina Šentilj, osebno vozilo zapeljalo v obcestni jarek. Gasilci PGD Radgona in JZ GB Maribor so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč policiji. Ob prihodu gasilcev voznika ni bilo na kraju dogodka.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 55 intervencij na javnem kraju, 28 pa v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam na območju PU Kranj, Celje in Novo mesto izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 40 tatvin, 18 vlomov, 18 poškodovanj tuje stvari, 9 groženj, 8 povzročitev telesne poškodbe, 6 ponarejanj denarja, 5 nasilij v družini, 2 ropa ter 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami.

V noči na 27. 10. 2023 je bil v okolici Maribora ukraden osebni avtomobil Opel astra, sive barve, letnik 2005, registrskih oznak MBD8-34N.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 161 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 155 na območju PU Novo mesto, 4 na območju PU Nova Gorica, 2 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (28), Bangladeša (27) in Iraka (25).

Spletno uredništvo