V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 696 klicev, od tega 188 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega  se jih je 55 nanašalo na  kriminaliteto, 50 na javni red in mir, ter 62 na prometno varnost.

 

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 14 tatvin, 4 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu), goljufijo in 8 primerov poškodovanja  tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 17 prometnih nesreč z materialno škodo, 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so odvzeli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Policisti Policijske uprave Ljubljana v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
Na Viču je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bil odtujen nakit in gotovina. Materialna škoda znaša okoli 1000 evrov.
V Logatcu  je  bilo vlomljeno v skladišče, od koder je bila odtujena večja količina kovinskih izdelkov. Materialna škoda znaša več tisoč evrov.

Prometna varnost
Včeraj okoli 18. ure je na relaciji od Komende proti Zalogu pri Cerkljah prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila samo udeležena motorista. Ugotovljeno je bilo, da je motoristka zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljala čez robnik ceste  in  padla.  V nesreči se je lažje poškodovala, njen sopotnik na motorju pa huje. Zoper njo bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Včeraj okoli 9.30 je v Polju v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in peška. Nesrečo je povzročila voznica, ki je na prehodu za pešce izsilila prednost peški. Peška se je lažje poškodovala. Zoper voznico  bo uveden  prekrškovni postopek.

Včeraj nekaj po 9. uri se je na kamniški obvoznici pri Perovem zgodila prometna  nesreča, v kateri je bil samo udeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neznanega razloga zapeljal na nasprotni vozni pas in nato iz ceste v jarek, kjer se je vozilo prevrnilo na bok. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. Zoper voznika je bil odrejen strokovni pregled, policisti pa vodijo prekrškovni postopek.

Spletno uredništvo