Zapeljala v rdečo luč na semaforju, ter trčila v voznika tovornega vozila

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 639 klicev, od tega 201 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 52 nanašalo na kriminaliteto, 46 na javni red in mir, ter 59 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 15 tatvin, 8 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu), goljufijo in 3 primere poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 22 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 11 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Kriminaliteta

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder sta bili odtujeni kosilnici. Materialna škoda znaša okoli 500 evrov.

Na območju Viča je bilo vlomljeno v podjetje, od koder je bila odtujena gotovina. Materialna škoda znaša okoli 200 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v podjetje, od koder so bili odtujeni prenosni računalniki. Materialna škoda znaša okoli 5000 evrov.

Na območju Kočevja je bilo vlomljeno v brunarico, od koder je bila odtujena alkoholna pijača, hrana in kuhinjska oprema. Materialna škoda znaša okoli 200 evrov.

V Domžalah je bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder sta bili odtujeni kolesi znamke KTM. Materialna škoda znaša okoli 600 evrov.

Na območju Viča je bilo vlomljeno na gradbišče, od koder so odtujili električne vodnike. Materialna škoda znaša okoli 3500 evrov.

Prometna varnost

Včeraj, okoli 16.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na Rožičevi ulici v Ljubljani v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je zavil na dovoz, pri tem pa zaprl pot kolesarju, ki je vozil v isti smeri po kolesarski stezi. V nesreči se je kolesar lažje poškodoval. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 16.30 je na Triglavski ulici v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi dve kolesarki. Okoliščine in vzrok prometne nesreče policisti še ugotavljajo. V nesreči se je ena kolesarka lažje poškodovala. Po vseh zbranih obvestilih sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 14. uro je v križišču Šlandrove in Brnčičeve ceste prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročila voznica osebnega vozila, ki je zapeljala v rdečo luč na semaforju, ter trčila v voznika tovornega vozila. V nesreči se je voznik tovornega vozila lažje poškodoval, zoper povzročiteljico pa sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 7. uri je na Prušnikovi ulici v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik mopeda in kolesar. Nesrečo je povzročil kolesar, ko je s pločnika zapeljal na cesto in trčil v voznika mopeda, ki se je pravilno peljal v isto smer. V nesreči se je kolesar, ki je tudi vozil pod vplivom alkohola (0,40 mg/l) lažje poškodoval. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.

Spletno uredništvo