V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.306 klicev. Med 548 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 109 prometnih nesreč, 32 kršitev javnega reda in miru ter 101 kaznivo dejanje.

V 98 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 2 voznikoma zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 3 voznike.

Ob 3.52 je na cesti iz Suhadolnika nad naseljem Kokra, občina Preddvor, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci GARS Kranj so vozilo s tehničnim posegom potegnili nazaj na cesto.

Ob 11.57 sta v naselju Župelevec, občina Brežice, trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka. Reševalci NMP Brežice so na kraju oskrbeli eno poškodovano osebo.

Ob 14.06 je v naselju Kompolje, občina Dobrepolje, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in trčilo v drevo. Gasilci PGD Ribnica, Videm, Kompolje in Zdenska Vas so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili osebo iz vozila in ji nudili pomoč do prihoda reševalcev NMP, odklopili akumulator, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter očistili posledice nesreče.

Ob 15.58 sta na Jadranski cesti v Mariboru trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in odklopili akumulatorja.

Ob 21.35 je na regionalni cesti Kozina – Klanec , občina Hrpelje – Kozina, voznik z osebnim vozilom zapeljal izven vozišča in se poškodoval. Gasilci PGD Materija so zavarovali kraj, odklopili akumulator ter poškodovancu nudili pomoč do prihoda reševalcev NMP, slednji pa so ga odpeljali v SB Izola.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 24 intervencij na javnem kraju, 8 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 6 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 39 tatvin, 28 vlomov, 17 poškodovanj tuje stvari, 7 ponarejanj denarja, 6 kaznivih dejanj nasilja v družini ter po 1 povzročitev telesne poškodbe, ponarejanje listin, drzno tatvino in grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 96 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 85 na območju PU Novo mesto, 10 na območju PU Koper in 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (22), Pakistana (18) in Maroka (16).

Spletno uredništvo