Žalitvam v državnem zboru ni videti konca. Po Kordišu še Violeta Tomić

Foto: Posnetek zaslona

Poslanka Levice Violeta Tomić predsednika vlade Janeza Janše obtožila genocida nad starejšimi.

 

Na včerajšnji seji državnega zbora je poslanka Levice ponovno doživela izbruh sovraštva in jeze. V vprašanju predsedniku vlade je besno opomnila na petkove proteste s katerimi ljudje na kolesih izražajo nasprotovanje vladi ter nato premierja Janšo obtožila, da bo moral “odgovarjati za genocid nad starejšimi”, saj da je “80 odstotkov žrtev epidemije covida iz domov za starejše, ki niso dobili ustreznega bolnišničnega zdravljenja.”

Premier Janša se je na žaljivke odzval kratko in jedrnato: “Toliko neumnosti naenkrat je težko dati na papir. Bom pa vedno branil vašo pravico, da to počnete.”

  »Violeta Tomić je danes dokazala, kako neokusno in skrajno pokvarjen je lahko nekdo (Violeta), iz katerega preveva skrajno sovraštvo do ljudi, ki delajo za njeno plačo in do ljudi, ki imajo vizijo, znanje in si upajo prevzeti odgovornost,« je na družbenem omrežju zapisal poslanec Marijan Pojbič.

Morda pa je ob tem potreben razmislek ali bo prejšnja vlada odgovarjala, saj je v času epidemije koronavirusa v Italiji dopustila, da se zdravstveni delavci, ki so bili takrat na smučanju v Italiji, brez karantene vrnejo na delovna mesta v domove za starejše občane.

 

Preberite tudi: Kordiš v hramu demokracije prestopil vse meje. Ga bo kdo tožil?

T. C.