Zakaj si mafija želi sojenja v Sloveniji?

Foto: Slovenske novice

Sicer je minilo ža kar nekaj časa odkar je mafijski skesanec Maurizio Prestieri spregovoril o mafijskem raju v deželi na sončni strani Alp, Sloveniji. Pa vendar so njegove besede ponovno več kot aktualne zdaj, ko so aretirali Stjepana Prnjata, širši javnosti znan kot hrvaški Escobar. Prnjat namreč ne želi biti izročen Hrvaški, ker da tam proti njemu gonijo pravo hajko. Kot kaže, se mu bo sodilo pri nas, v Sloveniji.

Ob tem bi rad spomnil na znamenite besede skesanca Prestierija. Dejal je “da so lahko v Sloveniji počeli vse, kar so si želeli, saj ni nobenih pravil”. Obiskovali so kazinoje, se dobivali z ženskami in prijatelji z vseh koncev sveta. Neprekinjeno so v Sloveniji ostajali tudi po devet mesecev. “V Sloveniji smo bili povsem varni, zato smo uporabljali svoja prava imena,” je dejal Prestieri in dodal, da niso uporabljali ponarejenih dokumentov. Mafijci se v Sloveniji lahko gibajo neovirano. Poleg tega, dodaja Prestieri, so ustanove v Sloveniji na plačilnih listah različnih mafij: ruske, srbske, italijanskih, turške ipd. Za katere ustanove gre, si lahko sami predstavljate.

Foto: Marko Lukunič

Slovensko pravosodje je po ocenah EU eno najslabših v Evropi in minister Klemenčič lahko le bevska, kako bodo letele glave v raznih primerih, če obsodbe ne bo. In če lahko minister izvaja tak pritisk na pravosodje glede obsodbe, ga morda izvaja tudi glede oprostilne sodbe? Mafiija namreč obožuje, če se ji sodi v Sloveniji.

S. P.

Vir: Finance.si