Povejte, v čigavem imenu dodeljujete vrtcem nalepke ˝LGBT prijazno˝?

Foto: govori.se

Znani LGBT aktivist, Mitja Blažič, je minuli torek na svojem Twitter profilu objavil sliko, pod katero je zapisal: ˝Prejemnice-ki certifikatov LGBT-prijazno: FMF, IBM, Javni zavod Mladi zmaji, Viški vrtci, Vrtec Galjevica, Vrtec Kolezija, Vrtec Mladi rod.˝

Na fotografiji, ki jo je ravno tako objavil, se na široko smeji človek, ki spolno izkorišča ženske v stiski. Ja, uganili ste, certifikate jim je podelil ljubljanski šerif, Janković. Več kot očitno je, da prejemnike to ne moti ali se celo strinjajo z njegovim početjem. Pa pustimo to. Zanima me, zakaj mora vrtec prejeti nalepko ˝LGBT prijazno˝? V čigavem imenu jo dodeljuje ljubljanski župan?

Če je vrtec do zdaj obiskoval npr. posvojeni otrok homoseksualnega para pa le-ta do njega ni bil prijazen ali kako?! Prav tako me zanima, kje je nalepka, ki označuje ˝prijaznost˝ otrokom heteroseksualnih parov? In zakaj je potrebno označevati vrtce na tak način? Vrtce!

Zakaj svojo drugačnost na vse mogoče načine vsiljujete drugim? In to s človekom, ki je, citiram NPU: ˝uspešno izkoriščal stisko ženske˝in pa ˝med pogovori ji je Janković večkrat povedal, da se želi z njo še sestati, da je za njegove usluge potem ona na vrsti, da jih vrne na način, kot si jih on želi, torej s seksom”.

In to naj bi bili vrtcem prijazni ljudje? To naj bili ljudje, ki bodo vzgajali naše otroke?
Hvala lepa, ampak ne. V mojem imenu ne. In v imenu mojih otrok tudi ne.

S. P.