Z nožem zagrozil prodajalki in od nje zahteval denar

Policisti so bili včeraj, nekaj pred 16. uro obveščeni o ropu v eni izmed trgovin v Kamniku. Osumljenec je vstopil v prodajalno, kjer je z nožem zagrozil prodajalki in od nje zahteval, da mu izroči denar. Iz blagajne je odtujil nekaj sto evrov gotovine, nato pa peš pobegnil s kraja. Na kraj dogodka je odšlo več policijskih patrulj. Policisti so na podlagi opisa v bližini trgovine prijeli 38–letnega domačina in mu odvzeli prostost.

 

Poleg opisanega dejanja je osumljen, da je na podoben način v tem mesecu izvršil še dva ropa na območju Kamnika. Osumljen je, da je 12.3.2020 in še naslednji dan na podoben način vstopil v trgovino in prodajalki obakrat zagrozil z nožem, ter zahteval denar. V prvem primeru je odtujil nekaj deset evrov gotovine, v drugem pa nekaj sto evrov gotovine.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Osumljeni bo zaradi suma treh kaznivih dejanj ropa po prvem odstavku 206. člena Kazenskega sodnika v roku 48 ur priveden k preiskovalnemu sodniku. V preteklosti je že bil obravnavan za podobna kazniva dejanja.

D. S.