V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1432 klicev, 432 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 116 nanašalo na kriminaliteto, 145 na javni red in mir, ter 137 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 25 tatvin, 7 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 9 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 38 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 35 krat na javnem kraju (2 osebi sta bili pridržani) in 17 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Obravnavali so 3 posameznike zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
Za Bežigradom je neznani storilec vlomil v klet in odtujil električno ter baterijsko orodje in druge predmete. Lastnike je oškodoval za nekaj tisoč evrov.
V Mostah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil samohodno in traktorsko kosilnico. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.
V Mostah so neznanci vlomili v trgovino in odtujili cigarete in alkoholne pijače. Po prvi oceni je nastalo za okoli 3.000 evrov škode.

Drzna tatvina
Policisti so bili v petek obveščeni tudi o drzni tatvini, ki je bila izvršena 18. 4. 2024 v okolici Litije. Neznani storilec je na domu zamotili starejšo oškodovanko s pogovorom o izvedbi gradbenih del. Drug storilec je med tem iz hiše odtujili nakit in tako lastnico oškodoval za nekaj sto evrov. Opis enega storilca: star približno 40 let, visok okoli 180 cm, srednje postave, krajših svetlih las. Oblečen je bil v kavbojke in majico z dolgimi rokavi. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Nesreča pri delu
Včeraj, okoli 12. ure smo bili obveščeni o dogodku, kjer je 18-letni moški pri opravljanju gradbenih del padel z odra okoli 3 metre v globino. Po do sedaj zbranih obvestilih je na oder vlekel železo palico s katero je zadel v električno napeljavo. Zaradi udara elektrike je izgubil ravnotežje in padel z odra. Pri tem se je huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa je ogroženo. Policisti so opravili ogled, obveščen je bil delovni inšpektor. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Nesreča pri delu v kateri je umrl 55 letni moški
V petek, okoli 9. ure smo bili obveščeni o dogodku v katerem je na gradbišču na območju Šiške umrl 55-letni moški. Po do sedaj zbranih obvestilih je moški, voznik tovornjaka, na gradbišču čistil nakladalni del tovornega vozila. Voznik delovnega stroja (bagerja) je pri vožnji vzvratno trčil v moškega tako da ga je delovni stroj stisnil ob tovorno vozilo. Pri tem je bil moški tako hudo poškodovan, da je na kraju umrl. Policisti so opravili ogled, obveščen je bil delovni inšpektor. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 10.30 se je na Savski cesti v Domžalah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik v križišču odvzel prednost drugemu vozniku. Pri tem sta se voznika lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, okoli 19.30 se je na lokalni cesti od Rašice proti Kneju zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v usek podvodnega jarka ter prometno signalizacijo. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.35 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, okoli 15. ure se je v križišču Šubičeve in Prešernove ceste v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju desno odvzela prednost kolesarju. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.
V petek, okoli 14.ure se je primorski avtocesti pri izvozu Brezovica v smer Vrhnike zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v odbojno ograjo ter meteorni jarek. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, okoli 10. ure se je na Moskovski ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznica odvzela prednost peški na prehodu za pešce. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Spletno uredništvo