Vir: Instagram

Vodja konzularnega sektorja na MZZ Andrej Šter je v preteklem tednu javno odgovoril na vprašanje državljana, ki ga je zanimalo, kako to, da nekateri znani Slovenci potujejo po svetu in se s tem hvalijo po družbenih omrežjih. Med drugim je bila omenjena tudi žena znanega DJ Umeka, Senka Umek, ki se je konec januarja potepala po Dubaju.

“Špecala” ministra, ki se je službeno mudil v Dubaju

Senka, ki so jo okrcali, ker uživa v Dubaju, se je z zapisom odzvala na Instagramu in potožila, da je tam videla tudi določene ministre, imen ni razkrila.  

 “Sem želela ostati tiho, pa ne gre … Meni se zdi zanimivo, da je v času, ko se ‘ne potuje’ vse nabito na letališčih, da povsod ljudje lahko v miru spijejo kavo, le pri nas s sto in enim ukrepom/kaznijo, zanimivo da je svet previden – mi pa pod represijo, da nas ukrotijo kot svoje miške (ker brez tega ne znamo biti previdni?) Danes, ko so vse informacije dostopne, verjetno vsi vidimo, kaj se v resnici dogaja povsod, kaj se dogaja z našo državo in kako se obnašajo naši leaderji? No temu primerni so tudi tisti, ki se pritožujejo na račun tistih, katerim je morda ta trenutek lepše, boljše (ker to pa ne, da je sosedu lepše)! Ta anonimnež se je lepo vklopil v vibe Slovenije, no jaz si niti ne želim, zato potujem. kadar mi ustreza, sem vesela za tiste, ki uspejo živeti svoje sanje (s potovanji ali brez), zato vidim, kako nas obravnavajo in zato se držim razumnih pravil, sem previdna in predvsem se ne vtikam kaj, kdaj in kdo kje počne ali pa zakaj so bili določeni naši ministri videni prav v Dubaju v času, ko sem bila sama tam. Tako da: 1. Anonimnež, če se ti gre v Mb, pojdi (tudi jaz sem tvegala plačilo kazni) … 2. Ministri, ne bom iskala pomoči od vas, če ostanem nekje, obljubim! 3. Slovenija, spravi se že k sebi in predvsem prerasti zavistnost! No, zdaj grem pa pakirat za novo potovanje,” je zapislala.

 

Vir: Instagram

Ker je Senka verjetno namigovala na gospodarskega ministra Zdravka Počivalška, naj spomnimo, da se je gospodarski minister v tem obdobju mudil v Združenih arabskih emiratih, ker je v upravljanje prevzel paviljon Slovenije na prizorišču svetovne razstave Expo 2020.

U. C.