Vir: PGD Slovenj Gradec

Včeraj je v naselju Vrhe v občini Slovenj Gradec prišlo do hude prometne nesreče, v kateri je umrl 85-letni potnik, ki je bil v oskrbovalnem prostoru reševalnega vozila.

 

V nedeljo, nekaj po 22. uri, se je na je na regionalni cesti Sele–Vrhe v občini Slovenj Gradec zgodila prometna nesreča, ki jo je povzročil voznik reševalnega vozila in v kateri je ena oseba umrla.

24-letni voznik reševalnega vozila je vozil po regionalni cesti iz smeri Slovenj Gradca proti Kotljam. Izven naselja Sele-Vrhe je v nepreglednem desnem ovinku izgubil oblast nad vozilom in začel drseti na nasprotno smerno vozišče, kjer je čelno trčil v osebni avtomobil, ki ga je nasproti pripeljal 26-letni voznik.

V prometni nesreči se je kot sopotnik na posteljnem delu v oskrbovalnem prostoru reševalnega vozila hudo poškodoval 85-letni potnik, ki je na kraju nesreče umrl. V oskrbovalnem prostoru reševalnega vozila sta bila tudi 21-letni reševalec in 75-letni potnik, ki sta bila lažje telesno poškodovana. Prav tako je bil lažje poškodovan voznik reševalnega vozila, voznik osebnega avtomobila pa je dobil hude telesne poškodbe.

Ogleda kraja prometne nesreče, ki so ga opravili policisti Postaje prometne policije Celje, sta se udeležili preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Zaradi ogleda kraja prometne nesreče in odstranjevanja posledic je bila cesta do pol treh zjutraj zaprta za ves promet.

To je letošnja 13. žrtev prometnih nesreč na območju PU Celje. Lani v enakem obdobju so v treh prometnih nesrečah umrli štirje ljudje, so še navedli policisti.

T. C.