(Foto: Arhiv Nova24TV)

“Kdo poklicni je lažnivec, kdo potvarja zgodovino, kdo ponižni hlapec vlade? O poznamo ga Možino. To zmene nikoli sito, našla svinja je korito, žre se pase in kozla itak drugega ne zna. Izkozlal je Pričevalce, stopil je med izdajalce, koncentracija sovraštva, kombinacija laži in poceni nastopaštva. Obrekljivec brez časti pljuval bi po partizanstvu, v rit je zlezel domobranstvu, rdeče zvezde se boji. Partizanstvo je vrednota, domobranstvo pa sramota. Dražgoše okrvavljene, kraj so častnega spomina. Smrt fašizmu, smrt janšizmu, jezik za zobe Možina,” je pesem, z naslovom »Utrip laži«, ki govori o novinarju Jožetu Možini na petkovem protestu zbranim protestnikom recitirala Svetlana Makarovič, katero je pred mikrofon povabil organizator protestov Jaša Jenull.

Nastop Makarovičeve presegel vse meje dopustnega

»Na RTV Slovenija z zaskrbljenostjo spremljamo dogajanje v različnih javnostih, kjer se stopnjujejo napadi, grožnje, neposredni pritiski in tudi javno blatenje ter norčevanje iz novinarjev, urednikov in vodstva RTV Slovenija. Zadnji primer javnega napada na novinarja RTV Slovenije dr. Jožeta Možino s strani vplivne kulturnice Svetlane Makarovič na zadnjih protestih je presegel vse meje dopustnega.

Takšnega napada, zastraševanja in poziva k utišanju novinarja zaradi njegovega dela in oddaj ne pomnimo. Vodstvo RTV Slovenija bo, kot v podobnih primerih, uporabilo vsa razpoložljiva pravna sredstva za zaščito svojih novinarjev, urednikov in drugih zaposlenih. 

Na RTV Slovenija spoštujemo svobodo govora in svobodno izražanje mnenj, a ta pravica ni neomejena. Obstajajo meje,« so se na nastop Makarovičeve v sporočilu za javnost odzvali na RTV SLO.

Obstajajo meje

Med drugim so na RTV Slovenija zapisali, da spoštujejo svobodo govora in svobodno izražanje mnenj, a ta pravica ni neomejena, vendar obstajajo meje.

»Ocenjujemo, da tokrat ni šlo zgolj za umetnostno izražanje kulturnice, pač pa za grobo izrabo kulture z namenom blatenja in žaljenja novinarja RTV Slovenija, kar odločno obsojamo,” so med drugim zapisali, piše Siol.net. 

Preberite tudi:

Kako nizko se lahko še spusti Svetlana Makarovič? Na njeno primitivno pesem se je odzval tudi Možina

U. C.