V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 638 klicev, od tega 197 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega  se jih je 43 nanašalo na kriminaliteto, 56 na javni red in mir, ter 72 na prometno varnost.

 

Policisti  so  med drugim na področju kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 8 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali  so  19  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi  poškodbami. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi  kršitev  javnega  reda  in  miru so intervenirali 14 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.

Policisti  Policijske  uprave  Ljubljana v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
V  Domžalah  je  bilo  vlomljeno  v  novogradnjo, od koder je bila odtujena oprema. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.
V  Šiški  je  bilo  vlomljeno  v  klet,  od  koder  so  bili  odtujeni deli računalnika. Škoda znaša okoli 1000 tisoč evrov.
Na  Viču  je  bilo vlomljeno v skladišče, od koder so bili odtujeni masažni bazeni. Škoda znaša okoli 4000 tisoč evrov.

Nesreča s padalom
Včeraj, okoli  17.30  smo  bili  obveščeni  o  padcu jadralnega padalca na območju Domžal. Ugotovljeno  je  bilo,  da  je jadralni padalec poletel z letišča  v  kamnolomu Dešen, zaradi težav z odpiranjem padala pa je trčil v drevo in padel na tla z višine okoli 6 metrov. Pri padcu se je padalec huje poškodoval  in  je  bil odpeljan v UKC Ljubljana. Po doslej znanih podatkih njegovo  življenje ni ogroženo. Policisti so na kraju zbrali vsa obvestila in o dogodku obvestili preiskovalca letalskih nesreč.

Prometna varnost
Včeraj,  okoli 15. ure je v križišču Topniške in Vilharjeve ceste prišlo do prometne  nesreče v  kateri  sta bila udeležena voznika osebnega vozila in kolesarka.  Ugotovljeno  je  bilo, da je kolesarka pripeljala po kolesarski stezi  v  napačni  smeri,  voznik pa ji je izsilil prednost in trčil v njo. Kolesarka  se  je  lažje  poškodovala.  Zoper  oba  bo  uveden  prekrškovni
postopek.

Včeraj,  okoli 11.30 je na Podpeški cesti na Brezovici pri Ljubljani prišlo do  prometne nesreče v kateri je bila samoudeležena kolesarka. Ugotovljeno je  bilo,  da  je  zaradi vožnje  preblizu  desnega roba vozišča, trčila v pločnik  in  padla.  V nesreči se je lažje poškodovala. Zoper njo bo uveden prekrškovni postopek.

Uredništvo