Vlada sprostila nekatere ukrepe

S ponedeljkom, 18. maja, se sproščajo številni ukrepi, ki so veljali zaradi epidemije novega koronavirusa, je odločila vlada na včerajšnji seji.

 

S ponedeljkom svoja vrata odpirajo vse trgovine, gostinci pa bodo lahko stregli tudi v notranjih prostorih lokalov. Kljub temu, da se bodo odprle tudi nastanitvene kapacitete do 30 sob.

Vlada je odpravila tudi prepoved športne vadbe v športnih objektih, ki so sestavni del vzgojno-izobraževalnih zavodov. Športna vadba je dovoljena tudi vsem udeležencem v programu prostočasne športne vzgoje otrok in mladine. Dovoljeno bo izvajanje športnih tekmovanj do vključno državne ravni, in sicer v panogah, ki imajo evidentiran uradni tekmovalni sistem.

Odpravljeno je tudi obvezno razkuževanje večstanovanjskih stavb. Upravniki večstanovanjskih stavb pa morajo zagotoviti redno čiščenje skupnih prostorov večstanovanjskih stavb.

Veljavnost vozniških dovoljenj, ki zaradi dosedanje prepovedi potečejo, od 18. marca do 17. maja, se podaljša do 30. junija. Vlada je sprostila je tudi nekatere prepovedi izvajanja dejavnosti avtošol.

T. C.