Vir: Arhiv

Vlada bo na današnji seji znova razpravljala tudi o epidemioloških razmerah. Na mizi bodo predvidoma tudi predlogi o zaostritvah omejevalnih ukrepov. Med predlogi strokovne skupine za covid-19 je tudi študij na daljavo in promocija dela od doma, je za STA potrdila vodja skupine Mateja Logar.

Kot je v torek Logarjeva pojasnila POP TV, da bi na predlog skupine vaje in seminarji na fakultetah še vedno potekale v manjših skupinah in ob upoštevanju pogoja preboleli, cepljeni, testirani (PCT).

Logarjeva je pojasnila tudi, da bodo glede predloga uvedbe pogoja preboleli, cepljeni (PC) počakali na odločitev ustavnega sodišča. Slednje je namreč septembra zadržalo izvajanje določb odloka, ki je določal uvedbo pogoja PC v državni upravi.

Sodišče pa je k sprejetju odločitve v ponedeljek pozval tudi premier Janša ter ob tem napovedal, da bodo dodatni ukrepi zagotovo potrebni. Kako radikalni bodo ukrepi, pa da je odvisno od tega, kako se bodo uveljavljali že sprejeti ukrepi. Sprejeti ukrepi na nekaterih področjih po njegovi oceni že delujejo.

Na mizi tudi predlog dela od doma

Strokovna skupina bo vladi predlagala tudi ukrep delo od doma povsod, kjer je to mogoče. Po besedah Logarjeve je bilo delo od doma poleti na Portugalskem, ko je prišlo do poslabšanja epidemiološke situacije, v veliki meri sprejeto kot pomemben ukrep. “Sploh če gledamo, da so okužbe na delovnem mestu na drugem mestu po okužbah znotraj družine v zadnjih tednih,” je še povedala Logarjeva.

Logarjeva je opomnila tudi, da se že nekaj tednov v skupini pogovarjajo o možnosti zaprtja države in poudarila, da “idealne rešitve v tem trenutku ni”.

(Video) Stevanović spet vabi na protest: Na Twitterju završalo

U. C.