V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeležen 901 klic. Med 368 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 85 prometnih nesreč, 34 kršitev javnega reda in miru ter 57 kaznivih dejanj.

V 73 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje in v  1 nesreči huje telesno poškodovani. 1 oseba je v prometni nesreči izgubila življenaje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 2 voznikoma zasegli vozilo.

Okoli 1.30 je v križišču Dunajske in Tivolske ceste v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Po doslej znanih podatkih je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega vozila zapeljala v rdečo luč na semaforju in trčila v voznika, ki je v križišče pripeljal pri zeleni luči. Voznika je odbilo in je trčil še v drog javne razsvetljave, voznica pa je odpeljala naprej. Čez nekaj časa se je peš vrnila na kraj nesreče. Policisti so v postopku ugotovili, da je vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (1,02 mg/l oziroma okoli 2,0 promila). V nesreči se je voznik lažje poškodoval. Policisti še zbirajo obvestila v zvezi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu, o vseh okoliščinah pa bodo obveščali pristojno državno tožilstvo

Ob 7.45 je na avtocesti Murska Sobota–Maribor, občina Sveti Jurij ob Ščavnici, pred izvozom Grabonoš zaradi tehnične napake vozilo obtičalo na vozišču. Gasilci PGD Murska Sobota in Ljutomer so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Murska Sobota pri oskrbi poškodovane osebe in odklopili akumulator na električnem vozilu.

Ob 11.31 je na cesti Spodnja Idrija–Godovič, občina Idrija, osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci PGD Idrija so zavarovali kraj dogodka in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Ob 14.43 sta na avtocesti pri naselju Ljubno, občina Radovljica, trčila osebno in kombinirano vozilo. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Ob 14.45 sta na Tržaški cesti, občina Brezovica pri Ljubljani, trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana, PGD Brezovica in Vnanje Gorice so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in reševalcem NMP nudili pomoč pri oskrbi poškodovane osebe. Reševalci so jo prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 15.37 je v naselju Udmat, občina Laško, osebno vozilo zapeljalo na brežino in obstalo na cestišču. Gasilci PGE Celje in PGD Laško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Ob 17.08 je na cesti Veržej–Stara Nova vas v občini Križevci osebno vozilo zapeljalo z vozišča in se prevrnil na bok. Gasilci PGD Ljutomer so zavarovali kraj dogodka, posuli iztekle motorne tekočine in nudili pomoč delavcem vlečne službe. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 17.58 je na dolenjski avtocesti med priključkoma Grosuplje in Višnja Gora, občina Ivančna Gorica, osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci GB Ljubljana in PGD Grosuplje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Ob 19.47 sta v Erjavčevi ulici v Novi Gorici trčila osebno vozilo in kolesar. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, reševalci NMP nova Gorica pa so oskrbeli eno poškodovano osebo.

Ob 21.12 sta na cesti Senožeče–Divača, na križišču pri Divači, trčili osebni vozili. Gasilci ZGRS Sežana in PGD Senožeče so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanih oseb. Reševalci so eno prepeljali v SB Izola.

Ob 22.25 je na Cesti Jaka Platiše v Kranju osebno vozilo zapeljalo s cestišča, trčilo v drevo in se prevrnilo. Gasilci GARS Kranj so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator, reševalcem NMP Kranj nudili pomoč pri oskrbi dveh poškodovanih oseb, nevtralizirali razlite motorne tekočine, vozilo postavili nazaj na cestišče in pomagali avtovleki pri nakladanju vozila.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 23 intervencij na javnem kraju, 11 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 21 vlomov, 15 tatvin, po 6 poškodovanj tuje stvari in nasilij v družini, 5 povzročitev telesne poškodbe, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter po 1 ponarejanje listin in grožnjo.

V noči na 16. 10. 2023 je bil na Černetovi ulici v Ljubljani ukraden Renault clio, črne barve, letnik 2018, registrskih oznak LJ 41-PHF.

V preteklih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 86 oseb, 71 na območju PU Novo mesto, 12 na območju PU Koper ter po 1 na območjih PU Kranj in Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (41), Maroka (17) in Sierra Leonea (11).

 

Spletno uredništvo