Vinjen voznik zbil peško, ki je na kraju umrla

V torek, nekaj po 19. uri, se je na Jurčkovi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča v kateri sta bila udeležena peška in voznik osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ko je 28-letni voznik osebnega avtomobila vozil z neprilagojeno hitrostjo in trčil v 55-letno peško, ki je prečkala cesto na prehodu za pešce. V trčenju je bila peška tako hudo telesno poškodovana, da je na kraju nesreče umrla. Voznik je bil preizkušen z alkotestom, ki je pokazal rezultat 0,43 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Zaradi obravnave prometne nesreče je bila Jurčkova cesta v Ljubljani zaprta do 24. ure.

Policija ponovno svetuje, alkohol ubija, največkrat nedolžne! Zato vozniki upoštevajte: Vozite le trezni! Če boste uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu. Če ste uživali alkohol, naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali uporabite javna prevozna sredstva. Dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prednosti, prehitevanju, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov ter varnostni razdalji.

D. S.