Foto: Posnetek zaslona

Slovenska javnost je pretresana nad sredinim nastopom predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič. 

Sredin nastop predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič, ko so poslanci potrjevali novo vladno ekipo, je dodobra razburil slovensko javnost. Gledalci, so bili priča skrajno agresivnemu vedenju predsednice državnega zbora.

Ker gre za osebo, ki predstavlja tretjo najmočnejšo funkcijo v državi in ki je hkrati obljubljala drugačne standarde, je njen nastop še toliko bolj šokiral javnost. Spomnimo, da je Klakočarjeva v zelo kratkem času od izvolitve na funkcijo predsednice že poskrbela za nekaj škandalov – samovoljno si razlaga Poslovnik DZ in vodi seje mimo njega, ter med njimi pije kavo, v medijih napada cerkev in proti katolikom kaže skrajno nestrpnost. Kot nekdanja sodnica je nedvomno žalitev za pravniški in sodniški poklic.

V Sloveniji imamo torej bivšo sodnico Urško Klakočar Zupančič, kateri se nelegalni protesti ne zdijo sporni. Še več, imamo (sedaj že bivšo) sodnico, ki je žalila takratnega predsednika vlade, Janeza Janšo z diktatorjem, imamo (sedaj že bivšo) sodnico, ki je v času, ko so veljali najbolj strogi proti covid ukrepi, ljudem lagala, da je Janez Janša osebno dal ukaz, da naj policisti poberejo globe pri ljudeh. In imamo sedanjo predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič, ki s svojimi histeričnimi izpadi ne sodi v parlament. Kot sodnica bi morala presoditi kaj lahko in kaj ne sme.

Sredin nastop predsednice državnega zbora je komentiral tudi psihoanalitik Roman Vodeb in ga ocenil takole: V nezavednem jedru ima nepredelane potlačitve, zato realnost vidi popačeno. Evidentna je velika zamera do lastnega očeta (verjetno zato, ker ni v red spravil njene dominante mame, s katero se sedaj identificira) in posledična zamera do JJ, zaradi katerega je bila odstavljena kot sodnica. Psihoanalitik Vodeb, opozarja tudi, da prav ona predstavlja največjo nevarnost za koalicijo, zgodi se lahko celo, da je ne bo zmogel krotiti niti njen šef in po trditvah nekaterih tudi zasebni partner Robert Golob.

Vodeb ocenjuje tudi, da ima v sebi močne in nepredelane potlačitve zamer, ki se manifestirajo v obliki škandaloznih javnih nastopov.

“Čutiti je bilo strast njene sadistično-revanšistične naslade. Njena zaznamovanost iz primarne družine je – po mojem videnju oz. psihoanalitični oceni – tako evidentna, da se vsakemu izkušenemu psihoanalitičnemu očesu razgalja že na daleč. Z lune se namreč vidi, da jo nekaj nezavednega (potlačenega, izrinjenega) hudo muči. In po mojem videnju ne gre zgolj za alergijo na Janšo. Največja nevarnost za to koalicijo, za Goloba in njegovo ‘Svobodo’ (in za koalicijo in za državo) očitno preži prav s strani predsednice državnega zbora.”

Poslanska skupina SDS zahteva opravičilo

“Dovolili ste si izreči tudi laži. Prav šokantno je bilo, ko ste govorili o tem, da je pretekla vlada zaplinjala ljudi. Ali sploh veste, kaj ste izrekli? Se ne zavedate vse tragike in bolečine takšnih dejanj v času druge svetovne vojne?” jo je spomnila vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec, zaradi česar od nje zahtevajo opravičilo za vse izrečene žalitve in laži. Poslali so ji tudi protestno pismo.

“Sarkazem in cinizem ste očitali nam, čeprav ste bili prav vi tisti, ki ste bili v svojem včerajšnjem izvajanju sarkastični in cinični. Govorili ste o zavržnosti, nezakonitosti in neustavnosti z naše strani, hkrati pa ste sami pozivali h kršenju zakonov z ustavitvijo prekrškovnih in kazenskih postopkov zoper proteste, ki niso bili prijavljeni v skladu z zakonom. Dovolili ste si izreči tudi laži. Prav šokantno je bilo, ko ste govorili o tem, da je pretekla vlada zaplinjala ljudi. Ali sploh veste, kaj ste izrekli? Se ne zavedate vse tragike in bolečine takšnih dejanj v času druge svetovne vojne?” Je v pismu zapisala Godčeva.

Foto: Posnetek zaslona

Preberite tudi:

(Video) Po novem v državnem zboru veljajo dvojna merila? Poglejte kaj si je med zasedanjem privoščila predsednica DZ