Foto: Posnetek zaslona

Nevladna organizacija Inštitut 8. marec je dosegla novo dno. V agresivni kampanji za referendum o RTV so nastopili z žaljivkami, sovražnim govorom in predvsem z nacističnimi metodami propagande.

Na družbenih omrežjih so objavili video kjer so direktorja Televizije Slovenija Uroša Urbanijo primerjali s svinjo. Vse skupaj so zavili v “humor”, da bi opravičili svoje nizkotno dejanje.

Spomnimo, da ves čas v javnosti skušajo prikazati, da se borijo proti sovražnemu govoru, proti nestrpnosti in da so za spoštljiv in strpen dialog. A so z zadnjo objavo pokazali, da so vse prej kot to.

Na objavo se je odzval tudi Uroš Urbanija in dejal, ne ve, kam bomo prišli, če se bomo zmerjali s prašiči ali svinjami. In pripisal, da gre za sovražni govor. “8. Marec, ali zmorete dostojno komunikacijo? Zakaj spodbujate, da vse preraste v nasilje, ker eni pač za vas niso ljudje … Pa mimogrede, kraja avtorskih pravic je tudi kaznivo dejanje.”

Odzval se je tudi Žan Mahnič: “Če bi nekdo isto naredil za Niko Kovač, bi bil to sovražni govor, glavna tema v vseh medijih, vsako predsedniško soočenje pa bi se začelo z vprašanjem Anžeta Logarja, ali to obsoja in se od tega distancira.”

Referendum trikrat proti!

Še dokaz več, zakaj je treba na referendumu glasovati trikrat proti! Proti zakonu o RTV, saj Golobova vlada želi na hiter način obglaviti RTV, zamenjati vse po spisku, ukiniti nadzorni svet. Ali bomo dovolili, da si 100-odstotno podredijo javni servis?

Ne boste verjeli, poglejte koga je za domnevni napad obtožila Nika Kovač

U. C.