Foto: Družbena omrežja

Po spletu je zaokrožil zapis Nike Kovač, ki trdi, da je sredi Ljubljane naletela na jeznega človeka, ki naj bi jo odrinil in ji zagrozil z ubojem njenega psa. Uporabniki družbenih omrežij pa namigujejo, da gre za izmišljen zapis?

Nika Kovač je na socialnem omrežju Inštituta 8. marec zapisala, da se je podala na policijsko postajo, saj se je na ulici vanjo zaletel moški in na njen račun in račun zavoda, ki ga zastopa, izrekel nekaj pikrih, predvsem pa naj bi grozil, da bo pokončal njenega psa.

Ne boste verjeli, a za napad je obtožila kar Janševe lepljenke in medijsko hišo Nova24TV, ki razgalja ozadje njenega delovanja.

Se še spomnite kolesarskih protestov v Janševi vladi?

Še preden se je ta dobro formirala, so se na ulici pojavili aktivisti, veliko med njimi zaposlenih v nevladnih organizacijah, številni prav gotovo povezani z 8. marcem. Ti aktivisti so na ves glav vzklikali “Smrt janšizmu”, nek aktivist, ki ga množica ni utišala, temveč po tiho spodbujala, pa je celo vzklikal “Janšo je treba ubit”. Inštitut 8. marec proti takšnim izjavam ni povzdignil glasu.

Foto: družbena omrežja

Ali je dogodek avtentičen, še ni znano. V uredništvo Nova24TV so prejeli več odzivov zdravstvenih delavcev, ki trdijo, da imobilizacija poškodovane roke, kot jo na fotografiji prikazuje “napadena” Nika Kovač, ni opravljena po zdravstvenih standardih. Je Kovačeva napad zaigrala, da bi pred drugim krogom volitev škodovala Anžetu Logarju?

Preberite tudi

(Foto) Vozniške “sposobnosti” Nike Kovač navdihnile ustvarjalne spletne uporabnike. Poglejte kaj je zaokrožilo po omrežjih

U. C.