Foto: Siol (posnetek zaslona)

V praznični oddaji Jutro na Planetu sta bila tokrat gosta premier Janez Janša ter njegova soproga Urška Bačovnik Janša, kjer sta med drugim spregovorila tudi o začetkih svoje ljubezni.

Predsednik vlade Janez Janša in njegova soproga Urška Bačovnik Janša sta med gostovanjem v oddaji Jutro na Planetu razkrila nekaj podrobnosti svoje zveze, med drugim tudi, kako se je ta začela. Povezala ju je ljubezen do gora.

Premier Janša je povedal, da se je njuno prvo bližnje srečanje zgodilo v hribih, ko so se s skupnimi prijatelji podali na plezanje in priznal, da mu je na dan, ko sta se spoznala, po glavi rojilo marsikaj. “Hribi so tisti, ki so naju združili,” je poudaril Janša, “ko gre za vez med dvema, mora obstajati polje, kjer se njuni interesi prekrivajo. Pri nama je eno od teh polj zagotovo ljubezen do gora, morda v začetku celo odločilno.”

Urška je povedala, da se prve skupne skupne plezalne ture zelo dobro spomni. Tista smer je bila zanjo nekoliko prelahka, ampak si je rekla, mogoče pa je izziv zaradi orientacije. “Potem so mi sicer njega zaupali v navezo in mi rekli, veš ti ga moraš čuvati, on je predsednik vlade. Zame jim je bilo vseeno,” je dejala v smehu. Urška je razkrila tudi, da sta se sprva nekoliko grdo gledala, saj ga je med plezanjem “imela zelo na kratko”. 

Kaj vse sta še povedala si lahko pogledate v spodnjih posnetkih.

T. C.