Foto: Posnetek zaslona

Predsedniški kandidat Levice Miha Kordiš se je ujel v past. Voditeljica Erika Žnidarščič je na soočenju kandidate spraševala tudi o domnevnih “spornih poslih” , zloglasni poslanec Levice in predsedniški kandidat Kordiš pa je nehote priznal, da je izigral zakon.

“Vi imate v bistvu NDP TOZD, zavod oz. njivo, kjer prostovoljci delajo zastonj, v enem letu so opravili 800 ur dela, niste še nikomur zagotovili delovnega mesta, čeprav imate v aktu to zapisano, da boste do tega trenutka zaposlili tri, zakaj niste nikogar zaposlili in zakaj niste nikogar spustili v upravljanje, sami ste tam …“, je novinarka vprašala Kordiša.

Kordiš nehote priznal, da je izigral državo

Naj poudarimo, da Levica strastno zagovarja delavsko samoupravljanje. Kordiš ji je odvrnil: “Prvo kot prvo, tisto so bili formalni pogoji zaposlitve, zaradi tega, da smo mi sploh lahko dobili status socialnega podjetja …

Erika sicer ni vrtala naprej, a je jasno kar je pravkar priznal izpostavljeni član koalicije in eden izmed njenih glavnih ideologov gre njegov stavek prevedeno iz levičarščine nekako takole: “Tisto so bili formalni zakonski pogoji, na katere smo pristali, ker drugače ne bi mogli ustanoviti socialnega podjetja. Ampak seveda smo državo le nahecali, da bomo res zaposlovali. Ker drugače ne bi mogli ustanoviti socialnega podjetja, katerega klub kršitvi zakona še vedno vodim.”

Tako torej gre tole na Levici. Formalni zakonski pogoji za ustanovitev podjetja so le za okras.

Preberite tudi

Psihoanalitik o Urški Klakočar Zupančič: Njene ekscesne reakcije me asociirajo na nekatere moje pacientke