Foto: Posnetek zaslona

Slovensko politično vodstvo se je namreč prvič mudilo v Bruslju. Tja je na spoznavni obisk z visokimi predstavniki EU odpotoval tudi predsednik vlade Robert Golob pa tudi obrambni minister, ki je na vrhu Nata zaveznikom skušal razločiti, kako namerava reorganizirati Slovensko vojsko, začenši s prekinitvijo nakupa oklepnikov boxer. Razvidno iz posnetka pa obisk politikov v tujini ni požel nikakršnega zanimanja. 

Komično poročanje levih medijev

A bolj kot obisk našega političnega vodstva, ki je resnici na ljubo spominjal na nekakšne učne urice v tujini, je zanimivo poročanje levih medijev, ki so o obisku Goloba poročali neverjetno servilno. Na primer, Delov dopisnik Žerjavič je obisk pospremil z mislijo: “Po dveletnem obdobju, ko so delovanje nekdanjega predsednika vlade Janeza Janše na bruseljskem parketu spremljala trenja in napetosti, je bilo po pogovorih novega premiera Goloba razpoloženje očitno bolj sproščeno in konstruktivno.” Zapis novinarja je na spletnih omrežjih kakopak izzval posmehovanje.

Prvi se je na zapis odzval Andrej Hoivik, poslanec iz vrst SDS, ki je na zapis Delovega novinarja zapisal: “Tako sproščeno, da celo glavni govorec Evropske komisije ni vedel za slovenskega predsednika vlade in ga zamešal s slovaškim (predsednikom vlade).”

Odzval se je tudi Žan Mahnič, ki je zapisal, da se po dveh letih, ko je imela Slovenija svoja stališča o odprtih vprašanjih, vračamo na stare tirnice. “Naše stališče je takšno, kot je stališče Francije in Nemčije. Tudi če ti dve stališča še nimata, je naše stališče takšno, kot je njuno,” je moč prebrati v očitno zapisu na Twitterju.

Diagnozo zunanje politike pa je zelo jasno opisal znan član podmladka SDS, ki je spomnil, kako so v času zunanjega ministra Anžeta Logarja in predsednika vlade Janeza Janše Slovenijo hvalili in ji priznavali politično težo v EU, v času Tanje Fajon in Roberta Goloba v Bruslju ne dajo niti toliko pozornosti, da bi si zapisali obisk PV. “Slovenija se vrača v vlogo kimavca,” je lucidno ugotovil, piše Nova24TV. 

U. C.