Foto: Posnetek zaslona

Po družbenem omrežju Twitter je zaokrožil posnetek druženja zanimivega omizja slovenskih in nekaterih neslovenskih politikov, športnih funkcionarjev in nekdanjih športnikov ob prepevanju jugoslovanske pesmi Bilečanka, ki ga je objavil Črnogorski košarkarski trener in očitno velik jugonostalgik Bogdan Tanjević.

“Moji prijatelji Slovenci, med njimi Miro Cerar, Ivo Daneu, Milan Kučan in ostali pojejo neke posebne pesmi …” je na Twitterju obelodanil črnogorski košarkarski trener Bogdan Tanjević, kjer so peli jugoslovansko pesem Bilečanko. Na posnetku so še Bojan Križaj, Tone Vogrinec, predsednik NZS Radenko Mijatović in celo nekdanji sodnik mariborskega sodišča.

Tam so Vlado Kreslin, Milan Kučan, Ivo Daneu, Miro Cerar starejši, Bojan Križaj, Tone Vogrinec, Radenko MIjatović in celo nekdanji mariborski sodnik, ki je pel najbolj zavzeto.

Po govorici telesa izgleda kot, da je ob izbruhu nostalgije na Bilečanko Križaju in Vogrincu malce neprijetno, je pa sodnik (čigar identiteto še ni znana) pel najbolj zagreto in pove veliko o ideološki zastrupljenosti sodne veje z neko preživeto ideologijo, ki je očitno še kako prisotna.

Posnetek pa predvsem razkriva, kdo vse spada v krog elite, ki jo še vedno družijo privilegiji in ljubezen do rdeče zvezde. Tanjević je v komentarjih še pojasnil, da se jim občasno pridruži tudi napadalec na košarkarskega sodnika Zoran Predin, ki ima po njegovem najboljšo verzijo Bilečanke. Zasedba okoli omizja povsem spominja na nekdanje čase, ko so se skupaj družile delegacije nekoč bratskih socialističnih držav ob obilno obloženih mizah, medtem ko so drugorazredni živeli v pomanjkanju osnovnih dobrin.

T. C.