Vir: Twitter

Kljub temu, da je policija napovedala, da bo na včerajšnjem neprijavljenem shodu nadzirala spoštovanje odloka za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni, zaradi preprečitve izjemnega povečevanja števila okuženih in s tem poslabšanja epidemiološkega stanja v državi, so se protestniki znova zbrali na ljubljanskih ulicah.

 

Zaradi neupoštevanja odloka je policija v skladu z napovedjo popisala več protestnikov, med drugim tudi Svetlano Makarovič, igralca Andreja Rozmana in Jašo Jenulla, navajajo družbena omrežja.

Policija z nadzorom ne posega v pravice posameznikom do zbiranja, vendar pa je treba razumeti, da so odrejeni ukrepi izjemnega pomena za zdravje vseh nas in jih je treba upoštevati tudi pri javnih zbiranjih, predvsem zaradi najbolj ranljivih skupin, za katere bi bila okužba s koronavirusom lahko usodna.

Minister Hojs: “Če smo v preteklosti petkove kolesarje in vse tiste, ki so mesece kršili odlok, spremljali relativno stoično in brez velikih intenzitet v smislu legitimiranja, izdajanja ali pa napotitve inšpektoratu za zdravje podatkov, ki so rezultirali v izdajanju kazni, naj napovem, da bo od sedaj naprej to drugače.”

U. C.