Foto: Posnetek zaslona

Na parlamentarnem odboru državnega zbora je včeraj potekala razprava o družinskem zakoniku, kjer je poslanka Gibanja Svoboda Lucija Tacer izjavila, da čuti dolžnost, da potepta voljo ljudstva. 

Tako, sedaj veste. Iz ust poslanke Gibanja Svoboda Lucije Tacer vaše mnenje ni relevantno, iz ust njene strankarske kolegice Urške Klakočar Zupančič je povsem vseeno, kaj si misli javnost misli o njenih dejanjih, poslanec Socialnih demokratov Jonas Žnidaršič pa meni, da ljudstvo itak ni sposobno odločiti v svoje dobro in zato, med drugim, potrebuje njega, da se odloči namesto njih.

“Bom še obnovila, zakaj volja ljudstva v tem primeru ni relevantna,” se glasi natančni citat. Nanj je na socialnih omrežjih nemudoma odgovoril poslanec SDS Branko Grims, ki je zapisal: “Ustava Republike Slovenije, 3. čl.: “V Sloveniji ima oblast ljudstvo!”. Poslanka Svobode L. Tacer pravkar na seji o spornem družinskem zakoniku: “Volja ljudstva NI relevantna!” Spoštovano ljudstvo, zdaj veste, kaj si Golobovi vladajoči v resnici mislijo o vas in kam to pelje …!”

V zgodovini slovenskega parlamentarizma se še ni zgodilo, da bi imela oblastna večina tako ponižujoč odnos do lastnih volivcev.

U. C.