Vir: Posnetek zaslona

Avtor sobotne oddaje Utrip na Radioteleviziji Slovenija dr. Jože Možina je razhudil slovensko levico. 

Tokratna oddaja Utrip je postregla z zanimivim ugotovitvami polpretekle zgodovine iz z dejstvi, ki zaznamujejo trenutno politično situacijo. Z objavo zgodb preživelih prič pokola v Dražgožah, je komunistični mit o junaških partizanih, na katerih se desetletja napaja slovenska levica za dnevnopolitične potrebe, postavil pod velik vprašaj. 

Po oddaji se je oglasila predsednica stranke SD Tanja Fajon in Možini ter urednici informativnega programa Jadranki Rebernik očitala, da so iz RTV naredili vladni servis in da vsebina Utripa ni bila v javnem interesu.

Možina zdaj prek Twitterja Fajonovi sporoča, da njen grob politični napad in sramotenje novinarja RTV razgalja njeno protidemokratično dvoličnost, ki pa da ne bo ostala brez posledic. Ob tem je referiral tudi na vodjo posebne evropske ekspedicije o ugotavljanju stanja na področju medijev v Sloveniji, nizozemsko levičarko Sophie in’t Veld. 

“Kaj se dogaja? Zaradi Utripa pravkar vabilo na nujno sejo vodstva TV – zame in odgovorno urednico. Posamezni novinarji RTV po pritisku SD zahtevajo suspenz proti meni in odgovorni urednici. Novinarske in uredniške avtonomije ne omenjajo več. Bo vsaj novinarski aktiv TVS obsodil pritiske Tanje Fajon?” je razkril Jože Možina. 

Oddajo si lahko ogledate na NA TEJ POVEZAVI.

U. C.