Vir: Facebook

Na hrvaški avtocesti A3 Bregana–Lipovac pri Okučanih se je ponoči zgodila huda prometna nesreča. Po poročanju hrvaškega Jurtranjega lista se je ponoči okoli tretje ure zjutraj prevrnil tovornjak s srbskimi registrskimi tablicami in prebil ograjo. V nesreči so štiri osebe izgubile življenje, več je bilo ranjenih.

Med balami papirja so se skrivali migranti

Med balami papirja, ki ga je tovornjak prevažal, so se skrivali migranti. Med njimi naj bi bila najmanj dva otroka.

Poškodovance so odpeljali v bolnišnici v Slavonskem Brodu in Novi Gradiški. Ena oseba se bori za življenje, skupaj jih je pet težko poškodovanih, šest oseb pa je utrpelo lažje poškodbe.  Kako so se migranti, ki naj bi bili iz Sirije, znašli na tovornjaku, še ni znano.

 

Reševalci so poškodovane in mrtve vlekli izpod kolutov papirja. Kot je za Jutranji list povedal reševalec takšnih prizorov ne pričakuješ, kljub temu, da so videli že vse mogoče. »Ne pričakuješ takih prizorov, čeprav smo videli že vse mogoče. Poskušaš vključiti razum, izključiti čustva in najhitreje pomagati ponesrečencem. Počilo mi je srce, ko sem izpod bale videl nogo, ki se ni premikala, pri tem pa v angleščini slišal klice: ‘Pomagajte, prosim! Tukaj spodaj sem.’ Osnovnošolski otroci so neutolažljivo jokali.«

U. C.