Foto: Facebook

V eksploziji, ki je včeraj zatresla Kočevje, je na kraju umrlo pet ljudi, ena hudo opečena oseba pa zvečer v UKC Ljubljana. Več ljudi je poškodovanih, od tega še eden huje. Enega so pripeljali v UKC Ljubljana s helikopterjem, drugega z rešilcem.

V eksploziji umrlo pet oseb

Kriminalisti so včeraj v poznih večernih urah skupaj s preiskovalno sodnico, ter državnim tožilcem zaključili prvi del ogleda mesta eksplozije in pri tem odkrili pet pokojnih oseb. Potrjevanje identitete oseb trenutno še vedno poteka. Ogled kraja se bo nadaljeval tekom današnjega dne, so sporočili s PU Ljubljana.

“Poškodovanca včerajšnje nesreče v Kočevju, ki se zdravita v UKCL, sta živa. Eden še vedno ni identificiran, je pa v zelo slabem stanju,” so sporočili iz UKC Ljubljana.

Življenje je izgubila le ena oseba, ki je bila zaposlena na Melaminu, preostale žrtve pa so bile iz skupine, ki je prišla v podjetje opravljat popravila in se je v napačnem času znašla na napačnem mestu, je povedal kočevski župan Vladimir Prebilič. Med žrtvami je tudi voznik tovornega vozila, je še povedal župan, ki je izrazil upanje, da bodo poškodovani hitro okrevali.

Facebook stran Utrip vaške občine je delila posnetek iz katerega so razvidne materialne posledice nesreče. 

Preberite tudi: 

Huda eksplozija v centru Kočevja