Foto: Posnetek zaslona

Spomnimo, da je vlada Janeza Janše v mesecu maju sprejela odločitev o ponovni regulaciji cen določenih pogonskih goriv, ki bi morala veljati vse do avgusta. 

Regulacijo cen pogonskih goriv je Janševa vlada sprejela za 3 mesece in določila najvišji maloprodajni in veleprodajni ceni za neosvinčen 95-oktanski bencin in dizel. Maloprodajna cena 95-oktanskega bencina je znašala 1,56 evra za liter in veleprodajna 1,54 evra za liter. Maloprodajna cena dizelskega goriva je znašala 1,668 evra za liter in veleprodajna cena 1,648 evra za liter.

Vlada Roberta Goloba je odpravila uredbo prejšnje vlade, ki je ceno 95-oktanskega goriva določala pri 1,560 evra za liter, dizelskega goriva pa pri 1,668 evra za liter.  V prihodnjem 14-dnevnem obdbju bo za liter 95-oktanskega bencina treba odšteti 1,755 evra, za liter dizelskega goriva pa 1,848 evra.

Zaradi današnje napovedane podražitve goriv so bile že včeraj na slovenskih črpalkah dolge čakalne vrste, marsikje je tudi že zmanjkalo tako dizelskega kot 95-oktanskega bencinskega goriva. 

Sluga za katastrofo na bencinskih servisih okrivila prejšnjo vlado

Janja Sluga, politična prestopnica, ki se že v prejšnjem sklicu ni ravno proslavila s svojimi razpravami, v tem mandatu pa se je očitno odločila nadaljevati neslavno tradicijo. Novo poglavje je napisala z zadnjo razpravo v državnem zboru, kjer je za katastrofo na bencinskih servisih obtožila kar prejšnjo vlado.

“Ljudje stojijo v vrstah za gorivo, ker imajo slabe izkušnje z vašo vlado. Zato stojijo v vrstah za gorivo. Zato, ker je vaša vlada ljudi pustila na cedilu in ker imajo to slabo izkušnjo, zdaj množično stojijo pred črpalkami.” S temi besedami je naval na bencinske črpalke komentirala poslanka Sluga. Neverjetno, a resnično. Pomanjkanja goriva na bencinskih črpalkah namreč ni mogoče zvrniti na nikogar drugega kot na ukrepe vlade Roberta Goloba.

 

Preberite tudi: 

Pismo ogorčenega upokojenca nad namero Golobove vlade

T. C.