Foto: Twitter (posnetek zaslona)

Minister za kulturo Vasko Simoniti se je odzval na vandalizem, pri katerem so neznani storilci v noči s srede na četrtek z rumeno barvo na pročelje stavbe ministrstva za kulturo narisal več kljukastih križev. Kot je dejal, »ta akcija napoveduje fizično nasilje organiziranih protidemokratičnih političnih skupin«.

“Ta akcija napoveduje fizično nasilje”

“Včeraj je prišlo do mazaške akcije z nizkotnim političnim sporočilom. Storilci so stekleno fasado in vhodna vrata Ministrstva za kulturo, v zavetju noči, porisali s kljukastimi križi. To dejanje odraža njihovo lastno naravo in je le še ena v nizu akcij pred ministrstvom za kulturo.

Ta akcija napoveduje fizično nasilje organiziranih protidemokratičnih političnih skupin. Grozijo ljudje brez vsakršne populacijske empatije, ki želijo po vzoru svojih totalitarnih vzornikov spremeniti človeka v stvar, ki jo je potrebno brez vsakršnega koli občutka z lahkoto uničiti in odstraniti. Upam, da bodo pristojni organi storilce prijeli in da njihovega dejanja ne bodo obravnavali zgolj kot običajen prekršek, ampak kot premišljeno oživljanje nedopustnih političnih praks, ki so v razvitih demokratičnih družbah povsem nesprejemljive in kaznive,” je dejal minister Simoniti. 

Preberite tudi: 

(Video) Varnostne kamere zabeležile zavržni napad na ministrstvo

T. C.