Foto: Posnetek zaslona

Policija je aretirala lastnika zemljišča na vodovarstvenem območju, kjer želi župan Janković graditi kanalizacijo.

Na vodovarstvenem območju C0 se dogaja bitka za pravno državo, čisto okolje in čisto pitno vodo. Vse to, kar so ves čas ječale nevladne organizacije, se je izkazalo za prazne besede. Zanimala jih je le oblast, navadne državljane pa so prepustili samim sebi in resnično totalitarni policiji.

“Človek je bil sredi zime z obrazom v tleh, grozljivo. Nepopisno! Piše se leto 2022, to je Svoboda z dvema S-oma na začetku,” je bil zgrožena nekdanja poslanka SDS Mojca Škrinjar.

Kaj se dogaja na prizorišču C0? Dela se v posmeh vsem nadaljujejo. Temu se je uprla peščica tamkajšnjih ljudi in lastnikov zemljišč, ki ne bodo dopustili, da se kanalizacija na njihovih parcelah gradi brez ustreznih dovoljenj.

Policija je zlorabila svoja pooblastila, potrebnih listin za delo izvajalci niso pokazali, do lastnikov zemljišč popolnoma nespoštljivi

“Danes je policija z izjavo, da “asistira” pri začetku merjenj za nov izkop po mojem mnenju zlorabila vsa pooblastila v imenu asistence, grobo je aretirala in s silo prijela človeka, lastnika zemljišča, ki je sedel na zasebni zemlji ob prikolici, ga pritisnila ob tla, ga vklenila in odvlekla v marico,” je zgroženo dejala Škrinjarjeva in pojasnila, da so bila vzrok za njihovo nedopustno ravnanje zahteve lastnikov zemljišč in ostalih, ki so bili tam prisotni, naj izvajalci del in MOL pokažejo listine oziroma dovoljenje za merjenje in izkop, “nobenih listin niso pokazali, zato sklepamo, da listin ni in da nimajo veljavnega gradbenega dovoljenja za izkop”. Na zahtevo lastnikov, naj pokažejo listine oziroma dovoljenje za merjenje, so jim izvajalci brezsramno odgovorili, “naj pa vložijo tožbo, ker so hodili po njihovi zemlji”!

Zgodila se je tudi aretacija lastnika zemljišča, ker se ni odstranil, ko so hoteli kopati in niso pokazali nobene listine. “Kanal C0! To je Svoboda – ječa Slovencev,” je objavila nekdanja mestna svetnica Mojca Škrinjar. Dragi državljani, to je nova “svoboda”, kot so nam jo obljubljali vladajoči pred volitvami.

Škrinjarjeva: Kanalizacija čez jezero pitne vode ne more teči!

“Zadeva je resnično grozljiva,” pravi Škrinjarjeva in v nadaljevanju pojasni, da je Zoran Janković načrtoval kanal C0 na način, da je obravnaval vsako parcelo posebej na celotni trasi, kar pa mu je omogočilo, da ni bil deležen zakonske besede, da mora pridobiti presojo vplivov na okolje, kot je bilo zahtevano s strani nekdanjega okoljskega ministra Andreja Vizjaka že v letu 2020. Ta je namreč takrat Škrinjarjevi v zvezi z izkopom kanala C0 odgovoril, da “bo moral investitor (to je Mestna občina Ljubljana) za dokončanje kanala C0 pridobiti spremembo gradbenega dovoljenja, v okviru tega postopka pa bo treba izvesti tudi presojo vplivov na okolje ob upoštevanju vseh veljavnih predpisov. Agencija RS za okolje je v predhodnem postopku že odločila, da bo treba za pridobitev gradbenega dovoljenja izvesti presojo vplivov na okolje. V tem postopku presoje bodo posledično obdelane vse možne tehnične rešitve in pogoji za umestitev kanala C0 na področju ljubljanske podtalnice”.

Po besedah nekdanje poslanke Janković presoje nima, pa tudi če bi se izvedla presoja vplivov na okolje na celotni trasi, Škrinjarjeva trdi, da “preprosto kanalizacija čez jezero pitne vode ne more teči”! in dodaja, da gre za kanalizacijo, ki je tam niti ena hiša ne potrebuje, saj na trasi ni niti ene hiše, ki bi jo potrebovala, “rešitev je na dlani, morali bi narediti čistilno napravo, preden se začne vodovarstveno območje”, je dejala.

Kje so zdaj Inštitut 8. marec in ostale organizacije za zaščito človekovih pravic?

Spletni uporabniki se sprašujejo, kam neki je poniknila ognjevita borka Nika Kovač, ki je še pred letom dni bíla svojo sveto vojno za vodo. Kje so vse tiste civilnodružbene organizacije, denimo Inštitut 8. marec, ki so se tako krčevito borile, da bi bila “usoda vode v naših rokah. Je šel ves trud po gobe?

Piše Nova24TV

Nezaslišano! MOL pridobila gradbeno dovoljenje za gradnjo kanalizacijskega kanala C0 pred izdelavo “predhodnega” postopka presoje vplivov na okolje