V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 555 klicev, 170 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 46 nanašalo  na  kriminaliteto, 49 na javni red in mir, ter 64 na prometno varnost.

 

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 13 tatvin, 11 vlomov  (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in primer poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju  odvzeli  prostost  in  zbirajo  obvestila  zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti  so  obravnavali 20  prometnih nesreč z materialno škodo, 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je umrla  voznica  osebnega  vozila. Večkratnim  kršiteljem  cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

Glede  javnega  reda  in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.

Vlomi:
V Šiški je neznani storilec vlomil v vrtno lopo in odtujil motorno žago ter drugo orodje. Lastnika je oškodoval za okoli 300 evrov.
V  Šiški  je  neznani storilec vlomil v klet in odtujil prehrambne izdelke. Lastnika je oškodoval za okoli 200 evrov.
Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil električno kolo. Lastnika je oškodoval za okoli 600 evrov.
Na  Viču  so  neznanci  vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili električno orodje. Podjetje je oškodovano za okoli 3.000 evrov.
V  Mostah  je  bilo  vlomljeno  v  gradbeni  kontejner od koder so odtujili tehnično blago. Povzročili so za nekaj tisoč evrov škode.
V  Kamniku  so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili različno blago. Podjetje je oškodovano za okoli 3.000 evrov.

Prijet osumljenec vloma v prodajalno
Danes  ponoči  so  bili policisti obveščeni, da je v eni izmed trgovin na Šmartinski cesti  v Ljubljani  prišlo  do  vloma,  na  sprožen  alarm pa se je odzval varnostnik  in  prijel in zadržal osumljenca, ki je poškodoval vrata ter iz prodajalne odtujil različne predmete. 38-letnemu osumljencu je bila odvzeta prostost,  najdeni odtujeni predmeti pa so bili vrnjeni lastniku. Policisti nadaljujejo  z  zbiranjem  obvestil  o  vseh  okoliščinah kaznivega dejanja
velike  tatvine  in  bodo  o  vseh  ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Požar
Danes, nekaj pred 4. uro so bili obveščeni o požaru ostrešja gospodarskega poslopja na območju Grosuplja. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili,  in  policisti,  ki  so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj.
Vzrok za požar še ni znan. V dogodku ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za  več  tisoč evrov škode. Policisti bodo opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem  obvestil  o  vseh okoliščinah  dogodka. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 9.30 se  je na glavni cesti  Ribnica  – Kočevje  zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. Po do sedaj zbranih obvestilih je 52 letna voznica osebnega avtomobila vozila od naselja Dolenja vas proti Kočevju. Pred naseljem Gorje Ložine je zapeljala  levo,  na  nasprotno  smerno  vozišče. Takrat  je v nasprotni  smeri pripeljal  46 letni  voznik  vlečnega vozila, s pripetim priklopnim  vozilom.  Voznica  je trčila v vlečno vozilo in je zaradi hudih poškodb  na kraju nesreče umrla. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z  zbiranjem  obvestil  o  vseh okoliščinah nesreče, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj,  okoli  20.30 se je v križišču Prušnikove ulice in Celovške ceste v Ljubljani  zgodila prometna  nesreča,  v  kateri sta bila udeležena voznik osebnega  vozila in pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju  levo  odvzel  prednost  pešcu na prehodu za pešce. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj,  okoli  16.30  se  je  na  Streliški  v  Ljubljani zgodila prometna nesreča,  v  kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in pešec. Do prometne  nesreče  je  prišlo,  ker je  voznica  odvzela prednost pešcu na prehodu  za  pešce. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Uredništvo, J.V.