Za požar ogromno materialno škodo, ki je ob tem nastala, je najverjetneje kriva tehnična napaka na klimi

V četrtek nekaj pred 22. uro so bili policisti obveščeni o požaru v stanovanju v stanovanjskem bloku na območju Most v LjubljaniPožar je bil danes do 3. ure zjutraj saniran, zato so policisti kraj zavarovali, tekom današnjega dne pa so pričeli z ogledom kraja požara. Sam vzrok požara trenutno še ni znan.

Po doslej znanih podatkih je stanovanjski blok ob požaru zapustilo okoli 60 oseb in pri tem nihče ni bil poškodovan. So pa reševalci preventivno pregledali osebo, ki je ob dogajanju doživela šok. Do jutra so se stanovalci bloka lahko vrnili v svoja stanovanja, razen v 4 stanovanja, ki trenutno zaradi posledic požara niso primerna za bivanje.

Kriminalisti so s pomočjo strokovnjakov Nacionalnega forenzičnega laboratorija opravili ogled kraja včerajšnjega požara v stanovanjskem bloku v Novih Jaršah. Pri tem so po doslej znanih podatkih ugotovili, da je najverjetnejši vzrok požara tehnična napaka na klimatski napravi enega izmed stanovanj, zato so jo zavarovali in jo bodo poslali v nadaljnjo analizo. Po nestrokovni oceni je v požaru nastalo za okoli 400.000 evrov materialne škode.

Uredništvo