V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 647 klicev, od tega 185 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 59 nanašalo na kriminaliteto, 50 na javni red in mir ter 49 na prometno varnost.

 

Policisti  so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 17 tatvin, 8 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 9 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v dveh primerih nasilja v družini, kjer je bila izrečena prepoved približevanja.

Obravnavali so 14  prometnih  nesreč z materialno  škodo in 2 nesreči z lahkimi telesnimi  poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Zaradi  kršitev  javnega  reda  in  miru so intervenirali 10 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

Policisti  Policijske  uprave  Ljubljana v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Mostah je bilo vlomljeno v novogradnjo, od koder je bilo odtujeno pohištvo in oprema. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.
V Mostah je bilo vlomljeno v skladišče, od koder so bili odtujeni kovinski predmeti in električni vodniki. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.
V  Domžalah  je  bilo  vlomljeno  v  skladišče,  od  koder so bili odtujeni električni vodniki. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.
Za  Bežigradom  je  bilo  vlomljeno  v  lokal,  od  koder  je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 100 evrov.
Na  območju  Viča  je bilo vlomljeno v skladišče, od koder so bile odtujene plinske jeklenke. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Nezakonito ravnanje z zavarovanimi prostoživečimi živalskimi in rastlinskimi vrstami
Včeraj  okoli 10. ure smo bili obveščeni o najdenih kadavrih dveh volkov na območju Ribnice.  Policisti  so  opravili ogled kraja najdbe, kjer je bilo ugotovljeno, da sta bila ustreljena. Kadavra sta bila odpeljana na Inštitut za patologijo, kjer bo opravljen pregled. Zbiranje obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja še poteka, o vseh okoliščinah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Včeraj, okoli 13.30 je iz Cerknice proti Rakeku prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena  voznika  osebnega  in  tovornega  vozila. Ugotovljeno je bilo, da je  s tovornega vozila v ovinku zdrsnil tovor, v katerega je trčil nasproti vozeč voznik osebnega vozila. Voznik osebnega vozila  se  je  lažje poškodoval. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni
postopek.

Včeraj, okoli 6.30 je v Mali vasi pri Grosupljem prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Ugotovljeno je bilo, da je pešec s pločnika stopil na vozišče tik pred vozilo voznika. V nesreči se je pešec poškodoval. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.

Uredništvo