V parku Zvezda knjižni Sejem na zraku

Ob svetovnem dnevu knjige in avtorskih pravic bo v soboto, 22. aprila 2023, med 10. in 22. uro v parku Zvezda tretji knjižni Sejem na zraku. Svojo najboljšo ponudbo knjig bo predstavilo skoraj 50 slovenskih založb.

Svetovni dan knjige in avtorskih pravic je tudi pri nas povezan z nakupovanjem in podarjanjem knjig, zato skladno s to tradicijo v pisarni Ljubljane, Unescovega mesta literature v sodelovanju s skupnostjo založnikov in založnic v parku Zvezda že tretjič zapored organizirajo knjižni Sejem na zraku.

Sejem je odlična priložnost, da se z obiskom, druženjem, nakupi, in podarjanjem knjig skupaj poklonimo trudu, ki je vedno znova vložen v to, da imamo toliko dobrih knjig.

V parku Zvezda bodo v sodelovanju s skoraj 50 založbami razprostrli stojnice in mize, obložene z najboljšim, kar lahko ponudijo. Za sejem pripravljajo poseben izbor knjig, tudi s sejemskimi popusti, med njimi številne knjižne novosti. Številni založniki in založnice bodo prisotni na svojih stojnicah, na voljo za srečanja, pogovore in predstavitve knjig.

Sejemski oder

Pogovori, predstavitve knjig in glasbeni dogodki se bodo cel sejemski dan odvijali tudi na sejemskem odru.

Podpisovanje knjig

Ob stojnicah založnikov bodo potekala podpisovanja avtorjev in avtoric. Razpored podpisovanj ob stojnicah založnikov bo znan v kratkem.

Druženje v noč

22. in 23. aprila praznujemo tudi Noč knjige, zato bo sejem, ki bo za prijetno vzdušje osvetljen z namiznimi svetilkami, v soboto, 22. aprila, odprt do 22. ure!

Uredništvo
Vir: Mestna občina Ljubljana