Na predvečer 1. maja, praznika dela, je kresovanje ena najbolj pričakovanih, že dolgo kar tradicionalnih prireditev v Sloveniji, ki vsako leto privabi množice obiskovalcev od blizu in daleč.

Predvečer prvega maja je po tradiciji čas za druženje in prižig številnih kresov po vsej državi, ki predstavljajo odlično zabavo za vse generacije. Tudi letos ne bo nič drugače, saj bodo v nedeljo zvečer zagoreli kresovi po celi Sloveniji.

Kresovanje na Rožniku 2023

V prestolnici bo tradicionalno kresovanje na Rožniku, ki se bo odvijalo v nedeljo 30. aprila 2023 z začetkom ob 19:30 uri.

Letos bodo poleg prižiga kresa in sindikalnih nagovorov, program popestrili nastopi skupini Voice Attack, Dan D in Greg Black & The Bad Notion.

Na Rožniku pa bo tudi na praznični ponedeljek proslava s pihalnim orkestrom Ljubljana, Partizanskim pevskim zborom, govorom župana Ljubljane Zorana Jankoviča, kulturno-glasbenim programom Vlada Poredoša in Primoža Siterja, ter nastopom Vilija Resnika s skupino.

Poskrbljeno je tudi za prevoz za vse tiste, ki bi na Rožnik prišli težje in sicer:

Za prevoz od Gostilne pri Čadu do Rožnika (po cesti) bo poskrbel LPP in bo na voljo: 30. aprila med 19. in 23. uro in 1. maja med 7. in 15. uro

Za prevoz od Gostilne pri Čadu do Rožnika (po cesti) bo poskrbel LPP in bo na voljo: 30. aprila med 19. in 23. uro ter 1. maja med 7. in 15. uro

Uredništvo