V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 406 klicev,  od tega 103 klice za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega  se jih je 34 nanašalo na kriminaliteto, 20 na javni red in mir, ter 32 na prometno varnost.

 

Policisti  so  med  drugim  na  področju  kriminalitete  obravnavali  drzno tatvino,  7  tatvin, 3  vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali  so  6  prometnih  nesreč z materialno škodo. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 4 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Policisti  Policijske  uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 25 nezakonitih prehodov državne meje.

Vlom:
Na  območju Grosuplja je bilo vlomljeno v gospodarsko poslopje, od koder so bile odtujene sušene mesnine.  Škoda znaša okoli 400 evrov.

Drzna tatvina:
Včeraj  nekaj  pred  8.  uro  smo  bili  obveščeni  drzni  tatvini v centru Ljubljane. Ugotovljeno je bilo, da se je oškodovanec nahajal v notranjosti železniške  postaje,  ko  je do  njega  pristopil osumljenec in izkoristil nepozornost  oškodovanca,  ter mu odtujil denarnico, ki jo je imel položeno zraven sebe. Oškodovanec je stekel za storilcem, ki je bežal v smeri  proti Metelkovi  ulici,  vendar  ga  ni  dohitel. Povzročil je za okoli 200 evrov materialne  škode.

Opis: moški star okoli 30 let, črnih las, oblečen v črna oblačila, na  glavi je  imel  kapuco. Policisti  se zbirajo obvestila za izsleditev  osumljenega,  o   vseh  okoliščinah  pa  bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prepovedano prehajanje državne meje ali ozemlja države
Včeraj,  okoli  10.30  so  policisti  pri  kontroli prometa na območju Unca ustavili  kombi,  ki ga  je  vozil  25  –  letni državljan Litve, ki je ob ustavitvi  s  kraja zbežal, vendar ga je policisti kmalu dohitel in prijel. Ugotovili  so,  da  je  v vozilu prevažal tudi 25 državljanov Bangladeša in Pakistana,  ki  so  nezakonito  vstopili  na  ozemlje  Republike Slovenije.

Osumljencu je bilo odrejeno pridržanje in bo zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega  prehajanja  meje  ali  ozemlja  države  priveden  k preiskovalnemu sodniku. Postopki s tujci še potekajo.

V nedeljo okoli 1. ure zjutraj pa so prav tako policisti pri kontroli prometa na območju Ribnice ustavili kombi, ki ga je vozil 49 – letni državljan Poljske in Belorusije.
Ugotovili so, da v vozilu prevaža tudi 11 državljanov Rusije, ki so nezakonito vstopili na ozemlje  Republike  Slovenije. Osumljencu je bilo odrejeno pridržanje in bo  zaradi suma storitve  kaznivega  dejanja prepovedanega  prehajanja meje ali ozemlja države priveden k preiskovalnemu sodniku.

Uredništvo, J.V.