V nedeljo sta se v Ljubljani zgodila kar dva nadvse drzna ropa! Prvi se je zgodil pred lokalom v centru Ljubljane in drugi proti večeru v Šentvidu v podhodu. Policija storilce obeh ropov še išče.

Policija, ki nas je o ropih tudi obvestila, je o ropu na območju Šentvida, ki se je zgodil včeraj  okoli  18.30 ure zapisala: “Ugotovljeno  je, da je neznani storilec v podhodu pristopil do oškodovanke, ji  zagrozil  in  od  nje  zahteval denar.  Ko je pridobil nekaj sto evrov gotovine  je  s kraja zbežal”.

Opis storilca: moški visok okoli 170 cm, suhe postave, na glavi je imel kapuco in šal, oblečen je bil v temno jakno in modre jeans hlače.

Že pred tem pa se je okoli  12.30  ure  zgodil rop v centru mesta, kjer so štirje  neznani storilci pristopili do oškodovanca pred lokalom, ga pričeli pretepati  in  mu  odvzeli  mobilni telefon  in  dokumente.  V  dogodku je oškodovanec  zadobil  težje  poškodbe  noge  in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana.

V obeh primerih policisti še zbirajo obvestila za izsleditev  storilcev  in  bodo  o  okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Uredništvo, J.V.
Naslovna slika je simbolična