V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.990 klicev. Med 750 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 151 prometnih nesreč, 106 kršitev javnega reda in miru ter 85 kaznivih dejanj.

V 128 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 21 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 4 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

Ob 7.11 je na avtocesti v smeri Ljubljane pred izvozom Krtina, občina Domžale, osebno vozilo zapeljalo s ceste in obstalo v jarku prevrnjeno na streho. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter vozilo postavili na cestišče. Reševalcem NMP so pomagali pri oskrbi dveh poškodovanih oseb, ki so ju ti odpeljali v nadaljnjo oskrbo.

Ob 9.26 sta v Naklem trčila kolo in motorno kolo. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali razlite motorne tekočine in pomagali reševalcem NMP pri prenosu poškodovane osebe.

Ob 10.51 sta v naselju Podvinci, občina Ptuj, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so odklopili akumulatorja, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo iz vozila, nevtralizirali iztekle motorne tekočine, postavili vozilo na kolesa ter počistili kraj nesreče. Reševalci NMP Ptuj so poškodovano osebo oskrbeli ter prepeljali v SB Ptuj.

Ob 12.30 se je na Poti v Češnjice v Idriji pri padcu z motornim kolesom poškodoval motorist. Gasilci PGD Idrija so zavarovali kraj dogodka in pomagali reševalcem NMP Idrija pri oskrbi poškodovanca.

Ob 14.30 sta na križišču pri Avto Lovše v Spodnjih Jaršah, občina Domžale, trčila tovorno vozilo in motorno kolo. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanega motorista, ki so ga slednji prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 16.23 je v naselju Zgornji Slemen, občina Maribor, osebno vozilo s prikolico zapeljalo s cestišča v potok in se prevrnilo na streho. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka in vozilo potegnili iz potoka na cesto. Poškodovanega voznika so svojci prepeljali v UKC Maribor.

Ob 17.15 je na križišču Miklošičeve ulice in Ceste talcev v Domžalah padel voznik kolesa z motorjem. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka ter lažje poškodovanega motorista oskrbeli do prihoda reševalcev NMP.

Ob 17.38 je v naselju Pušenci, občina Ormož, voznik s kombiniranim vozilom zapeljal s cestišča, poškodoval drog javne razsvetljave ter delno obstal na zaščitni ograji in jarku. Gasilci PGD Ormož so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Gasilci so voznika, ki je odšel s kraja dogodka, našli in mu nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Ormož.

Ob 17.46 je na avtocesti iz Šentilja proti Mariboru osebno vozilo zapeljalo v odbojno ograjo. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj nesreče ter pregledali vozilo.

Ob 23.41 sta v Spodnjih Hočah, občina Hoče-Slivnica, trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom odprli vrata vozila in iznesli poškodovano osebo, nudili pomoč reševalcem NMP Maribor pri prenosu osebe do reševalnega vozila, odklopili akumulatorje in nevtralizirali iztekle motorne tekočine.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 88 intervencij na javnem kraju, 18 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Delovna nesreča: 23.6. ob 7.48 je v ulici Trata v Radomljah, občina Domžale, vozilo padlo z dvigala na delavca. Gasilci CZR Domžale so nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu poškodovanca.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 35 tatvin, 26 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 3 povzročitve telesnih poškodb, 3 nasilja v družini, 2 drzni tatvini, 1 rop ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

23. 6. 2023 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil Renault clio grandtour, sive barve, letnik 2018, reg. št. LJ04-DBH.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 258 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 229 na območju PU Novo mesto ter 29 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (52), Afganistana (47) in Pakistan (33).

Spletno uredništvo