V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 489 klicev,  od tega 178 klice za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega  se jih je 64 nanašalo na kriminaliteto, 44 na javni red in mir, ter 52 na prometno varnost.

 

Policisti  so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 25 tatvin, 7 poskusov  vloma v objekt in 2 primera poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v dveh primerih nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

V noči na 7. 3. 2023 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil znamke Opel insignia, grafitno sive barve, steklena streha, karavan, letnik 2018, registrskih oznak LJ 76-RHV.

V noči na 7. 3. 2023 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil znamke Renault megane, srebrne barve, letnik 2019, registrskih oznak MB HG-928.

Obravnavali  so 18 prometnih nesreč z materialno škodo, 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami  in  nesrečo  s  hudimi  telesnimi  poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Zaradi  kršitev  javnega  reda  in  miru so intervenirali 11 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Policisti  Policijske  uprave  Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 4 nezakonite prehode državne meje.

Prometna varnost
Včeraj,  okoli 13.30 je mopedist v križišču Celovške ceste in ulice Na jami pri  zavijanju zaradi  vožnje  z neprilagojeno hitrostjo  padel in se huje poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana, po doslej znanih  podatkih  pa  njegovo  življenje  ni ogroženo.  Policisti  so  med postopkom   tudi   ugotovili,   da  je  vozil  brez  veljavnega vozniškega dovoljenja. Zoper njega bo uveden prekrškovni postopek.

Danes,  okoli  2.30  smo  bili obveščeni o prometni nesreči v Grosuplju. Po doslej  znanih podatkih  je  bilo ugotovljeno, da je voznik vozil vozilo z neprilagojeno  hitrostjo  in zapeljal izven vozišča, kjer je trčil v objekt in  drog javne razsvetljave. V nesreči je bila ena oseba lažje poškodovana. Policisti  še  ugotavljajo  vse  okoliščine nesreče in bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj, okoli 9. ure pa smo bili obveščeni prometni nesreči na Dajnkovi ulici v Ljubljani, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Nesrečo je povzročil voznik, ki je v križišču izsilil prednost voznici osebnega  vozila.  V nesreči se je voznica lažje poškodovala. Zoper voznika bo uveden prekrškovni postopek.

Uredništvo, J.V.