V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1182 klicev, 394 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 104 nanašalo  na kriminaliteto, 111  na  javni  red  in mir, ter 136 na prometno varnost.

 

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 25 tatvin, 12 vlomov (v desetih  primerih  je  ostalo  pri  poskusu) in 11 primerov poškodovanja  tuje  stvari.  Prav tako  so posredovali v primeru nasilja v družini  in  primeru  nasilništva  ter lahkih telesih poškodb, kjer zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 40 prometnih nesreč z materialno škodo in  6  nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 6 vozil.

Glede  javnega  reda  in miru so intervenirali 30 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 15 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 4 posameznike zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V  okolici  Domžal  je  bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.
Na  Viču  je  neznani  storilec  vlomil v klet in odtujil električni skiro. Lastnika je oškodoval za okoli 600 evrov.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 16.30 se je na ulici Polje cesta VI v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri  sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešca. Do prometne nesreče  je  prišlo, ker  voznik zaradi nepravilnega premika  pri  vožnji  vzvratno  trčil  v pešca. Pri tem sta se pešca  lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V  petek, nekaj po 7. uri se je v Krtini zgodila prometna nesreča, v kateri sta  bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Do prometne nesreče je prišlo,  ker je voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v pešca. Pri tem se  je  pešec   lažje  telesno  poškodoval. Policisti  vodijo  prekrškovni postopek.

Včeraj,  nekaj  po  21. uri se je v križišču Linhartove in Topniške ulice v Ljubljani  zgodila prometna  nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila  in  pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik odvzel  prednost  pešcu  na  prehodu  za  pešce. Pri tem se je pešec  lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Uredništvo, J.V.