V Ljubljani med grobovi s Kavalirjem

Vir: Wikipedija

V okolici Žal bo parkiranje 31. oktobra in 1. novembra 2019 brezplačno, prav tako pa bo brezplačno parkiranje možno tudi na parkiriščih, ki so drugače plačljiva, navajajo na Mestni občini Ljubljana.

Obiskovalcem Žal bo omogočeno parkiranje tudi na dveh začasnih parkiriščih ob Tomačevski cesti in ob Koželjevi ulici in sicer od 26. oktobra do vključno 1. novembra 2019 med 7. in 19. uro. Prometna ureditev na Tomačevski cesti tudi tokrat ne bo spremenjena in bo potekala dvosmerno, zato parkiranje na Tomačevski cesti ne bo možno.

Avtobusi mestnega potniškega prometa bodo v četrtek, 31. oktobra, in v petek, 1. novembra 2019, obratovali po posebnih voznih redih. Vse aktualne informacije o voznih redih avtobusov LPP lahko potniki spremljajo na spletni strani www.lpp.si.

Obiskovalci se bodo lahko med grobovi zapeljali kar z električnim vozilom Kavalir. Prevoz z njim pa je namenjen predvsem invalidom in starejšim osebam, ki težko hodijo. Električno vozilo bo od 25. do 31. oktobra med 9. in 17. uro vozilo po voznem redu.

Od 25. oktobra do vključno 3. novembra bosta med 9. in 17. uro vozili še dve dodatni električni vozili Kavalir, ki pa ne bosta vozili po voznem redu, pač pa krožili po pokopališču. Vozili lahko ustavite kjerkoli in kadarkoli v tem času. Lahko jih pokličete tudi na telefonsko številko 031/666-332.

T. C.