V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 513 klicev, od tega 167 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega  se jih je 48 nanašalo na kriminaliteto, 35 na javni red in mir, ter 62 na prometno varnost.

Policisti  so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 14 tatvin, 6 vlomov  (v  dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali  so  11 prometnih nesreč z materialno škodo, 9 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami  in  nesrečo  s  hudimi  telesnimi  poškodbami.  Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Glede  javnega  reda  in miru so intervenirali 10 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 2 krat v zasebnem prostoru.

Policisti  Policijske  uprave  Ljubljana v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V  Šiški  je  bilo  vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Lombardo. Škoda znaša okoli 1300 evrov.
Na  Viču  je  bilo  vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Scott. Škoda znaša okoli 1100 evrov.
V  Kočevju  je bilo vlomljeno v podjetje, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 1000 evrov.
Za  Bežigradom  je  bilo  vlomljeno  v  frizerski  salon,  od koder je bila odtujena gotovina in frizerski pripomočki. Škoda znaša okoli 5000 evrov.

Ugrabitev:
Včeraj  smo  bili  obveščeni o ugrabitvi do katere naj bi prišlo na območju Nemčije, oškodovanec (drž. Slovenije) je bil s strani storilcev pripeljan v Ljubljano,  kjer mu je uspelo pobegniti, nato pa je o tem obvestil policijo.
Moški je bil v dogodku lažje poškodovan. Kriminalistična preiskava trenutno še poteka, o vseh okoliščinah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo. Več podrobnosti trenutno zaradi interesa preiskave ne moremo razkrivati.

Prometna varnost
Včeraj dopoldan smo bili obveščeni o prometni nesreči do katere je prišlo v sredo, okoli 9. ure na Dunajski cesti v Ljubljani. Ugotovljeno je bilo,  da je  voznik  osebnega  vozila  pri menjavi  voznih  pasov zapeljal tik pred avtobus,  tako  da je moral voznik avtobusa močno zavirati, da je preprečil trčenje.  Pri  tem  je  ena  izmed  potnic  v  avtobusu  padla  in  se huje poškodovala. Policisti še zbirajo obvestila v zvezi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve  prometne  nesreče  iz  malomarnosti  in  bodo  o vseh ugotovljenih dejstvih obveščali pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, nekaj pred 21. uro je na Trgu osvobodilne fronte v Ljubljani prišlo do  prometne nesreče  v  kateri  sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Nesrečo je povzročil voznik, ki je vozil na prekratki varnostni razdalji. V nesreči  se  je  drug  voznik  lažje  poškodoval. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Včeraj,  nekaj  pred  19.  uro  je  na Vrhniki prišlo do prometne nesreče v kateri  sta  bili udeleženi  voznici  osebnih vozil. Nesrečo je povzročila voznica,  ki  je  vozila  na  prekratki varnostni razdalji. V nesreči se je povzročiteljica lažje poškodovala. Zoper njo sledi prekrškovni postopek

Včeraj,  okoli 11. ure je v križišču Celovške in Tivolske ceste v Ljubljani prišlo  do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Nesrečo  je povzročila voznica, ki je vozila na prekratki varnostni razdalji. V nesreči sta se  drug  voznik in njegova sopotnica lažje poškodovala. Zoper voznico sledi prekrškovni postopek.

Včeraj,  okoli  10.  ure  smo  bili obveščeni o prometni nesreči v Litiji v kateri  je  bila samoudeležena voznica osebnega vozila. Zaradi zdravstvenih težav  je  zapeljala  izven vozišča  in  trčila  v stanovanjskih objekt. V nesreči  se  je  lažje  poškodovala.  Policisti  še nadaljujejo z zbiranjem obvestil ih ugotavljanjem vseh okoliščin nesreče.

Včeraj,  okoli  7.30  smo  bili  obveščeni o prometni nesreči v Želodniku v kateri  sta  bila udeležena  voznika  osebnih  vozil. Nesrečo je povzročil voznik,  ki je v križišču izsilil prednost drugemu vozniku. V nesreči se je sopotnica  v  vozilu  povzročitelja  lažje poškodovala, zoper voznika sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 16. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči v Zbilju v kateri  sta  bila udeležena  voznika  osebnih vozil. Nesrečo je povzročila voznica,  ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubila nadzor nad vozilom  in  zapeljala  na  nasprotni  vozni  pas, kjer je trčila v voznika osebnega  vozila. Voznik in sopotnica v vozilu povzročiteljice sta se lažje poškodovala. Zoper povzročiteljico sledi prekrškovni postopek.

Uredništvo, J.V.