V soboto se je v trampolin parku Woop na Leskoškovi cesti v Ljubljani med športno aktivnostjo na trampolinu huje poškodovala oseba, ki je včeraj umrla, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Oseba je med športno aktivnostjo na trampolinu padla v jamo pod trampolinom in se huje poškodovala. Prvo pomoč so ji na kraju nesreče nudili gasilci Gasilske brigade Ljubljana, reševalci pa so jo nato odpeljali v bolnišnico.

Do nesreče je prišlo ob napačnem pristanku v gimnastično jamo s penami med izvajanjem zahtevnejšega elementa na trampolinu v profesionalnem delu parka, naj bi šlo za člana skupine Dunking Devils.

Generalni direktor trampolin parka Woop Miran Razoršek je potrdil navedbe medijev, da je bil v nesreči udeležen “polnoletni profesionalni akrobat in član akrobatske skupine, ki prostore trampolinskega parka vsakodnevno uporablja za svoje treninge”. 

“Prejeli smo tragično novico o smrti v soboto poškodovanega akrobata in člana akrobatske skupine. Novica nas je izjemno pretresla, saj je bil drag član naše skupnosti. V mislih smo z njegovo družino in ji izrekamo iskreno sožalje. Od sobote ves čas sodelujemo s kriminalisti, ki so preiskovali okoliščine nesreče. Po do sedaj zbranih informacijah, ne gre za kaznivo dejanje, saj je bila vsa infrastruktura in oprema v brezhibnem stanju,” je sporočil Razoršek, piše Siol.net. 

U. C.