Foto: Twitter

V nesreči letala indijske letalske družbe Air India Express z okoli 190 ljudmi na krovu, ki se je med pristajanjem na letališču v kraju Kozhikode na jugu Indije v petek prelomilo na dva dela, je po uradnih podatkih umrlo najmanj 18 ljudi. Več kot sto je poškodovanih, med njimi 156 huje, poroča STA.  

 

Po poročanju tujih medijev je letalo (Boeing 737), ki je prispelo iz Dubaja, zdrsnilo s pristajalne steze, ki je bila mokra zaradi monsunskega deževja. Letalo se je prelomilo na dva dela, so sporočile pristojne oblasti.

Na krovu je bilo 184 potnikov, vključno z desetimi otroki, šest članov posadke in dva pilota, ki sta v nesreči umrla. Na letalu so bili Indijci, ki so se vračali v domovino.

Minister za civilno letalstvo Hardeep Singh Puri je tvitnil, da je letalo med dežjem zdrsnilo in nato padlo v jarek, preden se je prepolovilo. Preiskava poteka. Indijski premier Narendra Modi je izrazil sožalje svojcem umrlih, poškodovanim pa je zaželel hitro okrevanje. Mediji so poročali, da so ljudi z letala lahko rešili, ker letalo ni zajel ogenj. 

U. C.