Foto: Posnetek zaslona

Podpredsednica stranke SD, ministrica za pravosodje, Dominika Švarc Pipan je z zapisom na Twiterju : “Spoštovanje odločb US, četudi nam niso všeč, je ključen gradnik pravne varnosti in zaupanja v pravo, s tem pa za krepitev pravne države. Nasprotovanje odločbi US, ker se z njo globoko ne strinjamo‘, je nevarno stališče, zlasti ko ga poda poslanec DZ in bivši minister @vladaRS”, požela val kritik. 

Twitter objava Dominike Švarc Pipan je požela val kritik, saj je očitno sama pozabila ali pa ji je vseeno, da ljudje niso pozabili, da so bili ravno Socialni demokrati tisti, ki so zavlačevali ustavno sodbo glede izenačitve javnih šol.

Foto: Posnetek zaslona
Foto: Posnetek zaslona
Foto: Posnetek zaslona
Foto: Posnetek zaslona

Spomnimo, da je novela zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja, s katero je SDS znova želela izenačiti financiranje zasebnega in javnega šolstva, končala zakonodajno pot zaradi blokade levih.

Namesto, da bi ustavno sodišče po štirih letih blokade od levih poslancev v DZ končno samo določilo izvrševanje odločbe ustavnega sodišča o enakem financiranju javnih programov iz leta 2014, je prejšnjo odločbo dejansko povozilo.

Tako je odobrilo nadaljevanje diskriminacije staršev in učencev v zasebnih osnovnih šolah v primerjavi s tistimi v državnih osnovnih šolah. Pomeni, da večina sodnikov v sedanji sestavi ustavnega sodišča postavlja levičarsko ideologijo pred ustavo in človekove pravice.

Preberite tudi: 

Tuji mediji pod vprašaj postavljajo pravni ugled morebitne ministrice za pravosodje Dominike Švarc Pipan

U. C.