Tanja Fajon ne more preboleti zmage Orbana

Foto: Twitter

Evroposlanka iz vrst SD-ja, Tanja Fajon, je vidno šokirana komentirala prepričljivo zmago starega-novega madžarskega premierja Viktorja Orbana:

“Viktorju Orbanu ne morem iskreno čestitati. Orbanova vlada je prevečkrat ravnala protievropsko in skrajno desno. Posebej obžalujem ksenofobne in avtokratske metode, s katerimi je Fidesz med volilno kampanjo še okrepil strah, izključevanje in sovraštvo med ljudmi.”

Seveda je pozabila omeniti, da je ravno zaradi Orbanove varnostne politike, Madžarska ena najbolj varnih držav e EU. Ko se ob božičnih praznikih sprehajate po Budimpešti, ne boste nikjer zasledili vojske, oborožene do zob, zaradi terorističnih groženj.

Foto: abouthungary.hu

Velika zagovornica ilegalnih migrantov se očitno ne zaveda, kaj pomeni dobiti skoraj 50 % podporo ljudstva v neki državi. Le kako naj bi se, ko pa je njena stranka Socialnih demokratov na zadnjih volitvah dobila le slabih 52.000 glasov, kar pomeni le 5,98 % glasov vseh volilnih upravičencev. O tako veličastni zmagi kot je bila Orbanova, lahko pri Socialnih demokratih le sanjajo.

S. P.