Vir: Twitter (posnetek zaslona)

Včeraj se je v državnem zboru, s poslanskimi vprašanji vladi, začela redna januarska seja. Njen začetek je minil v znamenju besednega spora med premierjem Janezom Janšo in poslancem Levice Miho Kordišem. Kaj se je dogajalo si lahko pogledate spodaj.

(Video) Takšna je politična “kultura” Mihe Kordiša

 

Kordišu je v bran stopil tudi koordinator Levice Luka Mesec, ki je predsedniku državnega zbora Igorju Zorčiču dejal:

“On se je tukaj posmehnil v obraz poslancem in poslankam državnega zbora. Ste ga slišali, kaj je rekel? Rekel je: Gospod Kordiš, vi potrebujete psihiatrično pomoč. To je ponovil dvakrat. Ali se vam zdi to dostojno do kateregakoli poslanca v tem državnem zboru? Če se vam, potem si tudi vi zaslužite odstopiti z mesta predsednika Državnega zbora. Ker vi bi morali biti prvi, ki varujete integriteto te institucije.”

Poleg tega pa je Mesec še na Twitterju zapisal: “Nov dan, novo dno. Janša Kordišu: “G. Kordiš, vi potrebujete psihiatrično pomoč.”

Vse lepo in prav, če bi premier Janša to dejal v resnici. Pa poglejmo kaj je Janša dejansko rekel Kordišu: 

“Glede na to, da opravljam tudi funkcijo ministra za zdravje, se bom pozanimal pri pristojnih institucijah kako pomagat takšnim, ki trosijo take nebuloze.” Ker je Kordiš z nebulozami nadaljeval je premier dodal še, da lahko doda še to, da gre za urgentni primer in da bo preveril, če ima v svoji kliniki v Avstraliji še kaj prostora na oddelku. 

U. C.