Vir: Twitter

Kontroverzni mestni svetnik v Mestni občini Ljubljana Janez Stariha je bil imenovan na mesto predsednika Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, kljub temu, da so njegovi zapisi na družbenih omrežjih pod vsakršno kritiko. Stariha ženske označuje za kuzle in klerofašistke ter navaja, da je bila težava partizanov, da so bili premalo dosledni in natančni pri likvidaciji izdajalcev. Poslanki državnega zbora pa je napisal: “Kuzla, tiho! K nogi.”

Stariha dobil mesto predsednika

Gregor Slabe iz vrst SDS in tudi svetniška skupina SDS so še pred glasovanjem Starihe na omenjeno mesto, župana Zorana Jankovića, podžupana Aleša Čerina in svetnike  seznanili o sprevrženih zapisih Starihe, a žal neuspešno. Stariha je dobil mesto predsednika Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. Zanimiv je tudi podatek, da je za izvolitev Starihe v omenjeno funkcijo glasoval tudi svetnik iz svetniške skupine SD, kljub temu, da naj bi prav predsednica stranke SD Tanja Fajon veljala za osebo, ki zagovarja spoštljiv odnos in pravice žensk.

Nekatera njegova sporočila so: Sinoči smo se policajem pustili namlatiti. Naša napaka. Tudi moja osebna napaka, ker sem od nekoga dobil informacijo, da policaji ne bodo nasilni in da ne bodo provocirali. Prihodnji petek bo showdown, ljubezni ni več. No, z moje strani je itak že prej ni bilo,” je poudaril Gregor Slabe iz vrst SDS in ob tem dodal, da je Stariha k temu zapisu pristavil še fotografijo s sliko bejzbol kija in napisom smrt janšizmu.

Pred pričetkom proslave dneva državnosti je Stariha zapisal: “Banda domobranska že vadi govejo muziko. Tudi protiprotestniške ograje že čakajo. Tresejo se jim hlače.” Slabe je kritično opozoril, da Stariha glasbenike narodno zabavne glasbe imenuje za bando domobransko, dovolil pa si je celo, da pod profilom vlade RS, kjer sta se slikali žena Janeza Janše in žena Mika Pompea, zapiše: “klerofašistki”.

Poslanki SDS Alenki Jeraj pa je na njen zapis na družbenem omrežju odgovoril Kuzla, tiho! K nogi. Poslanko Državnega zbora imenuje kuzla, ženske imenuje klerofašistka, je to normalno poudarja Slabe.

 

 

Preberite tudi:

Ljubljanski mestni svetnik grozi policiji, svoje privržence pa poziva k nasilnim protestom

 

U. C.